Кефаль смажена
(покроковий рецепт з фото)
Кефаль смачно їсти копченої або консервованої. Але якщо вам попалася свіжа рибка, то її найкраще обсмажити на сковороді зі спеціями і подати зі свіжими овочами і лимоном.
Кефаль смажену ви приготуєте за пару десятків хвилин. Нам знадобиться очищене філе свіжої риби і улюблені спеції. Спочатку обсмажити з боку шкурки, а потім перевернемо. Риба буде готова через 12-15 хвилин. До речі, варто зауважити, що рибу їсти треба якомога частіше, особливо свіжу. Це - корисно і здорово!
Отже, як приготувати кефаль смажену?
1. Філе промийте і просушіть паперовим рушником.
2. З двох сторін посипте філе сіллю і улюбленими спеціями. У магазинах можна придбати готові спеції для риби. Важливо подивитися на етикетці, чи входить в спеції сіль. Якщо вона є, додатково солити не треба.
3. Сковороду поставте на середньо-високий вогонь. Влийте в неї оливкова олія і покладіть вершкове.
4. Як тільки масло розтопиться, покладіть філе кефалі шкіркою вниз. Риба будемо прожарюватися поступово. Як тільки ви побачите збоку філе, що м'ясо риби побіліло до половини, перевертайте. Вогонь можна трохи зменшити, а зверху (бордюрні) покласти ще шматочок масла.
5. Поки кефаль дожарівать, промийте і просушіть овочі, поріжте їх і викладіть на тарілку. Приправте спеціями, лимоном, оливковою олією.
6. Смажену кефаль можна викласти на овочі, а можна - поруч. Блюдо прикрасьте лимончиком і подавайте.
Смажена кефаль готова!
Смачного!
- Kyefali, філе - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Спеції для риби - За смаком (рекомендую мелені аніс, гвоздику, корицю, перець)
- Овочі свіжі - - За смаком (для гарніру: огірок, помідор, рукола)
- Лимон - 1 штука
Отже, як приготувати кефаль смажену?
1. Філе промийте і просушіть паперовим рушником.
2. З двох сторін посипте філе сіллю і улюбленими спеціями. У магазинах можна придбати готові спеції для риби. Важливо подивитися на етикетці, чи входить в спеції сіль. Якщо вона є, додатково солити не треба.
3. Сковороду поставте на середньо-високий вогонь. Влийте в неї оливкова олія і покладіть вершкове.
4. Як тільки масло розтопиться, покладіть філе кефалі шкіркою вниз. Риба будемо прожарюватися поступово. Як тільки ви побачите збоку філе, що м'ясо риби побіліло до половини, перевертайте. Вогонь можна трохи зменшити, а зверху (бордюрні) покласти ще шматочок масла.
5. Поки кефаль дожарівать, промийте і просушіть овочі, поріжте їх і викладіть на тарілку. Приправте спеціями, лимоном, оливковою олією.
6. Смажену кефаль можна викласти на овочі, а можна - поруч. Блюдо прикрасьте лимончиком і подавайте.
Смажена кефаль готова!
Смачного!