Рецепт Кефаль в духовці фото

Кефаль в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Для тих, хто любить рибні блюда, розповім, як приготувати кефаль в духовці. Днями купив не дуже велику кефаль і задумалася: найпопулярніший рецепт - це кефаль, запечена з помідорами, а якщо вчинити по-іншому і приготувати цю рибку з сухарями і оливками? Вийшло просто чудово!

Опис приготування:

Кефаль - дуже смачна риба, з ніжним м'ясом білого кольору і практично без кісточок. Найчастіше кефаль запікають, смажать або готують рибний суп. Ця риба добре поєднується з картоплею та іншими овочами. Для різноманітності смаку кефаль маринують, а також доповнюють різними спеціями і соусами.

  • Кефаль свіжа - 1 кілограм
  • Оливки без кісточок - 150 грам
  • Сухарі паніровочні - 5 Ст. Ложок
  • Вино біле сухе - 100 мілілітрів
  • Цибуля зелена нарізаний - 1 Ст. Ложка
  • Петрушка нарізана - 1 Ст. Ложка
  • Орегано (по бажанню) - 1 Чайна ложка
  • Спеції для риби (по бажанню) - 1 Чайна ложка
  • Масло оливкове - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
1
Kefaly чистий, потім ретельно промийте під холодною проточною водою і складіть в друшляк.
2
Промийте зелені оливки від розсолу, потім крупно їх наріжте.
3
У мисці змішайте панірувальні сухарі з нарізаною зеленню, травами, сіллю, чорним перцем і невеликою кількістю оливкової олії.
4
Змастіть деко олією і посипте на дно трохи ароматної суміші з сухарів.
5
Кефаль натріть сіллю і чорним перцем, обваляйте в ароматної суміші з сухарів, покладіть в один шар на листі і акуратно вилийте на дно дека біле вино.
6
Посипте рибу ще ароматної сумішшю з сухарів, розкладіть зелені оливки, посипте орегано, сіллю, перцем і збризніть оливковим маслом.
7
Поставте деко з рибою в гарячу духовку, нагріту заздалегідь до 190 градусів і готуйте 20 хвилин. В кінці приготування включите режим «Гриль з конвекцією», щоб риба вийшла не надто сухий.
8
Подавайте кефаль, запечену в сухарях з зеленими оливками гарячої, з скибочками лимона і вареними овочами. Смачного!

Схожі рецепти