Кава по-польськи
(покроковий рецепт з фото)
Кава по-польськи - це найпростіший спосіб заварювання кави, коли під рукою немає ні кавоварки, ні турки, але при цьому кава виходить ароматним і насиченим.
Приготувати каву по-польськи можна завжди і скрізь, без всяких підручних засобів, наприклад, в поїзді, в офісі. А як його приготувати, дивіться покроковий рецепт. Кава для приготування таким способом бажаний більш дрібного помелу.
- Кава - 1 Чайна ложка(1 чайна ложка з гіркою на 100 мл. Води)
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 1-2 штук (по бажанню)
Підготуйте інгредієнти.
Спочатку прогрійте чашку, в якій будете заварювати каву. Для цього налийте в неї окріп, накрийте блюдцем і почекайте 1-2 хвилини.
Злийте воду, насипте каву з розрахунку 1 чайна ложка (з гіркою) з 100 мл. Води.
Влийте окріп, який повинен бути приблизно 95 градусів.
Знову накрийте чашку кришкою і дайте кави настоятися 3-5 хвилин.
При бажанні додайте в каву цукор, вершки і все, що ви любите. Кава, приготований таким способом має яскравий смак і аромат, в якому розкриваються всі смакові нюанси. Він має красиву пінку і дуже бадьорить.