Голонка по-польськи
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую до святкового столу подати таку рульку, або голонка, хоча б тому, що голонка по-польськи в домашніх умовах виходить напрочуд м'якою, ароматної і соковитою! Оригінально і ситно!
Цей класичний рецепт Голонка по-польськи не дарма користується успіхом вже багато і багато років. Часто таке блюдо подають в традиційних пивних, або ж дорогих ресторанах, хоча насправді голонка по-польськи в домашніх умовах готується досить просто, спробуйте!
1. Свинячу рульку, якщо потрібно, размораживаем, обмиваємо в проточній воді, і обсушуємо рушником.
2. У глибокій каструлі ставимо відварюватися підсолену воду, куди додаємо рульку, очищену морквину і цибулю, а також лавровий лист. Варимо, поки м'ясо не стане м'яким.
3. Поки м'ясо вариться, приготуємо маринад. У мисці змішуємо гірчицю і мед, і розбавляємо пивом. Сіль, спеції і перець додаємо за смаком.
4. Коли рульки відвар, - викладаємо їх на деко, застелений пекарської папером, і заливаємо маринадом.
5. Можна залишити їх просочитися маринадом (чим довше, тим краще), а можна відразу ж відправити в розпечену духовку, періодично перевертаючи, і змащуючи зверху маринадом.
Готово! Подавати таку Голонка по-польськи можна з будь-яким гарніром, але традиційно її подають з усілякими соліннями і з пивом. Смачного!
- Свиняча рулька - 1.5 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Пиво темне - 0.5 L
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Свинячу рульку, якщо потрібно, размораживаем, обмиваємо в проточній воді, і обсушуємо рушником.
2. У глибокій каструлі ставимо відварюватися підсолену воду, куди додаємо рульку, очищену морквину і цибулю, а також лавровий лист. Варимо, поки м'ясо не стане м'яким.
3. Поки м'ясо вариться, приготуємо маринад. У мисці змішуємо гірчицю і мед, і розбавляємо пивом. Сіль, спеції і перець додаємо за смаком.
4. Коли рульки відвар, - викладаємо їх на деко, застелений пекарської папером, і заливаємо маринадом.
5. Можна залишити їх просочитися маринадом (чим довше, тим краще), а можна відразу ж відправити в розпечену духовку, періодично перевертаючи, і змащуючи зверху маринадом.
Готово! Подавати таку Голонка по-польськи можна з будь-яким гарніром, але традиційно її подають з усілякими соліннями і з пивом. Смачного!