Кабачки по-польськи
(покроковий рецепт з фото)
Важко уявити літо без свіжих овочів, а зиму без заготовок з них, тому в цьому рецепті я розповім вам, як закатати кабачки по-польськи - смачну закуску на всі випадки життя.
Кабачки нарівні з іншими овочами використовуються в заготовках, тому різних способів їх маринування, соління і зберігання досить багато. У мене, як і у будь-якої господині, є свій улюблений рецепт їх приготування і сьогодні я поділюся їм з вами і розповім, як зробити кабачки по-польськи. Це чудова закуска, яка дуже просто готується і добре зберігається, так що взимку в будь-який час у вас під рукою буде відмінне блюдо з молоденьких кабачків. Тому як тільки почнеться кабачковий сезон, обов'язково підготуйте пару баночок у цій простому рецептом кабачків по-польськи, ви не пошкодуєте про витрачений на це часу.
1) Насамперед ми ретельно промиваємо молоденькі кабачки під проточною водою і нарізаємо їх кільцями шириною близько 1 см. Потім половину кілець ми очищаємо від шкірки, інші кабачки залишаємо нечищений.
2) Банки гарненько промиваємо і висушуємо, викладаємо в них шарами кабачки (шар очищений, шар з шкіркою) і пересипаємо все подрібненим часником.
3) Тепер змішуємо воду з сіллю і цукром, додаємо лавровий лист, перець горошком і коріандр. Ставимо цю суміш на вогонь, доводимо до кипіння і охолоджуємо, після чого заливаємо готуємо маринадом кабачки.
4) Після цього їх необхідно стерилізувати при 95 градусах протягом 15 хвилин для півлітрових банок і 30-35 хвилин для літрових. Потім банки закатати, перевертаємо догори дном і накриваємо ковдрою, залишаємо на добу остигати.
Наша смачна закуска готова, приємного апетиту!
- Кабачок молодий - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Сіль - 70-80 грам
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Часник - 50 грам
- Лавровий лист - 8 штук
- Перець чорний горошком - 10 штук
- Перець запашний горошком - 10 штук
- Koriandr - 1 Чайна ложка
1) Насамперед ми ретельно промиваємо молоденькі кабачки під проточною водою і нарізаємо їх кільцями шириною близько 1 см. Потім половину кілець ми очищаємо від шкірки, інші кабачки залишаємо нечищений.
2) Банки гарненько промиваємо і висушуємо, викладаємо в них шарами кабачки (шар очищений, шар з шкіркою) і пересипаємо все подрібненим часником.
3) Тепер змішуємо воду з сіллю і цукром, додаємо лавровий лист, перець горошком і коріандр. Ставимо цю суміш на вогонь, доводимо до кипіння і охолоджуємо, після чого заливаємо готуємо маринадом кабачки.
4) Після цього їх необхідно стерилізувати при 95 градусах протягом 15 хвилин для півлітрових банок і 30-35 хвилин для літрових. Потім банки закатати, перевертаємо догори дном і накриваємо ковдрою, залишаємо на добу остигати.
Наша смачна закуска готова, приємного апетиту!