Печеня по-польськи
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва називають ще мисливським спекотне, і воно дійсно по праву вважається родзинкою польської кухні. Хочете спробувати щось ситне, насичене і апетитне? Тоді запам'ятовуйте рецепт.
Ділюся з вами докладною історією про те, як приготувати печеня по-польськи. Якщо вирішили повторити рецепт на своїй кухні, обов'язково врахуйте, що в запасі у вас повинно бути не менше 3 годин. Незважаючи на те, що це спекотне, тут немає картоплі, до якого всі звикли Замість нього багато капусти і ароматні копченості. Ловлення в духовці надає страві нереальний смак, так що спробувати треба точно!
- Бекон - 3 скибочки
- Свинина - 450 грам
- Копчені ковбаски - 300 грам (або сосиски)
- Борошно - 1/4 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Цибулина - 1 штука
- Білі гриби - 150 грам
- Морква - 2-3 штук
- Капуста - 1/2 штуки (невелика)
- Квашена капуста - 400 грам
- Червоне сухе вино - 1/4 склянки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Яловичий бульйон - 5 склянок
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Томати - 400 грам (у власному соку)
- Сіль і спеції - За смаком (базилік, майоран, паприка, перець)
1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти. Вимийте, наріжте, наріжте.
2. Підготуйте жароміцних каструлю. Обсмажте там нарізаний бекон до рум'яності. Зніміть і викладіть сосиски.
3. Як тільки вони підсмажилися, додайте нарізану шматочками свинину і обсмажте на сильному вогні до утворення скоринки. Перекладіть свинину на тарілку, а в каструлю влийте вино.
4. Додайте слідом овочі: цибуля, часник, морква, капусту і гриби.
5. Потримайте на вогні хвилин 5, щоб вони дали усадку.
6. Томатну пасту з борошном розведіть в невеликій кількості води, перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте в каструлю разом з томатами, бульйоном і спеціями, м'ясом, сосисками і беконом. Накрийте кришкою і відправте в розігріту до 175 градусів духовку.
7 Печеня по-польськи млоїте близько 2.5-3 годин. Перед подачею можна додати свіжу зелень. Смачного!