Каша з м'ясом на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Мало хто знає, що серед усіх заготовок на зиму крім овочевих існують ще й повноцінні гарніри і другі страви! Багато хто робить будинки просто тушонку, а я розповім, як зробити кашу з м'ясом на зиму!
Взагалі, і перловку у нас часто не люблять, і заготовки на кшталт домашньої тушонки не шанують. І ось дуже шкода, тому що страва виходить просто відмінне! Добре підходить для випадків, коли треба з собою щось брати на роботу, - така каша з м'ясом на зиму в домашніх умовах однаково смачна і холодної, і гарячої. Або, скажімо, В поході - теж така каша згодиться! Так що ось вам мій простий рецепт каші з м'ясом на зиму, сподіваюся, комусь стане в нагоді!
- Перловка - 1 Склянка
- Свинина - 300 грам (бажано шматки пожирніше брати)
- Огірки солені - 1.5 кілограма
- Зелень - За смаком
- Томатна паста - 1 Склянка
1. Замочимо кашу в холодній воді як мінімум на годину, і чим більше - тим краще.
2. Тим часом в казанку тушкуємо м'ясо разом з сіллю, перцем, лавровим листом і спеціями на ваш смак.
3. Всипаємо до вже м'якому м'яса перловку, і тушкуємо до готовності. Паралельно огірки натираємо на тертці або просто ріжемо брусочками, додамо до каші разом з томатною пастою, і тушкуємо все разом ще 20 хвилин.
4. Розкладаємо суміш по стерильним баночках, стерилізуємо ще півгодини. Закочує на зиму. Готово!