Рецепт Каша гречана з м'ясом фото

Каша гречана з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Крупи , Гречка
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Приготування окремо гречаної каші і окремо м'яса забирає багато сил і часу, так чому б нам не поєднати одне з іншим під час готування, так ми отримаємо смачне і дуже ситне блюдо.

Опис приготування:

Як і багато інших господині, на кухні я люблю спрощувати собі завдання, тому найчастіше я готую такі страви, в яких гарнір поєднується з м'ясною складової. Цей простий рецепт каші гречаної з м'ясом якраз з цього розряду, а як зробити таку кашу, я зараз вам розповім. Для неї підійде як свинина, так і яловичина або курка, а ще я раджу вам додати в блюдо якомога більше морквини і цибулі. В іншому приготування каші гречаної з м'ясом в домашніх умовах гранично просте, з цим рецептом ви легко і швидко зробите смачний і поживний обід для вашої родини.

  • М'ясо - 500-600 грам (тут свинина)
  • Крупа гречана - 2 склянки
  • Морква - 4-5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Масло рослинне - 0, 5-1 склянки
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Спеції - За смаком (приправа для плову, перець чорний мелений)
  • Сіль - За смаком
каша гречана з м'ясом - фото крок 1
Почнемо з підготовки овочів, спершу чистимо цибулю і нарізаємо його півкільцями.
каша гречана з м'ясом - фото крок 2
Морква також очищаємо і нарізаємо її брусками, можна, можливо, в принципі, і потерти моркву на крупній тертці.
каша гречана з м'ясом - фото крок 3
М'ясо ріжемо на невеликі кубики приблизно по 1, 5-2 см шириною.
каша гречана з м'ясом - фото крок 4
Тепер ставимо на вогонь каструлю з товстими стінками, наливаємо в неї рослинне масло. Коли олія нагріється, викладаємо в каструлю цибулю і смажимо його до легкого золотистого кольору.
каша гречана з м'ясом - фото крок 5
Потім викладаємо в каструлю до цибулі нарізане м'ясо, смажимо його до напівготовності.
каша гречана з м'ясом - фото крок 6
Після цього додаємо моркву і заливаємо м'ясо з овочами 1 літром води. Солимо все (приблизно 2 чайні ложки) і заправляємо спеціями, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом години.
каша гречана з м'ясом - фото крок 7
Коли час приготування буде підходити до кінця, ми ставимо на вогонь сковорідку і розтоплюємо в ній вершкове масло. Викладаємо в масло гречку і обсмажуємо її, помішуючи, приблизно 5-7 хвилин.
каша гречана з м'ясом - фото крок 8
Потім перекладаємо гречану крупу в каструлю на м'ясо з овочами, разравниваем її по всій поверхні.
каша гречана з м'ясом - фото крок 9
Заливаємо вміст каструлі водою так, щоб рідини піднімалася над гречкою на 1, 5 см. Включаємо вогонь вище середнього.
каша гречана з м'ясом - фото крок 10
Як тільки рідина трохи випарується, і її не буде видно на поверхні, зменшуємо вогонь під каструлею до мінімального, накриваємо її кришкою і ще 20-30 хвилин готуємо кашу.
каша гречана з м'ясом - фото крок 11
Коли час вийде, вимикаємо вогонь, перемішуємо гречку з м'ясом і овочами - блюдо готове до подачі. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти