Каша гречана з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Приготування окремо гречаної каші і окремо м'яса забирає багато сил і часу, так чому б нам не поєднати одне з іншим під час готування, так ми отримаємо смачне і дуже ситне блюдо.
Як і багато інших господині, на кухні я люблю спрощувати собі завдання, тому найчастіше я готую такі страви, в яких гарнір поєднується з м'ясною складової. Цей простий рецепт каші гречаної з м'ясом якраз з цього розряду, а як зробити таку кашу, я зараз вам розповім. Для неї підійде як свинина, так і яловичина або курка, а ще я раджу вам додати в блюдо якомога більше морквини і цибулі. В іншому приготування каші гречаної з м'ясом в домашніх умовах гранично просте, з цим рецептом ви легко і швидко зробите смачний і поживний обід для вашої родини.
- М'ясо - 500-600 грам (тут свинина)
- Крупа гречана - 2 склянки
- Морква - 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Масло рослинне - 0, 5-1 склянки
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком (приправа для плову, перець чорний мелений)
- Сіль - За смаком
Почнемо з підготовки овочів, спершу чистимо цибулю і нарізаємо його півкільцями.
Морква також очищаємо і нарізаємо її брусками, можна, можливо, в принципі, і потерти моркву на крупній тертці.
М'ясо ріжемо на невеликі кубики приблизно по 1, 5-2 см шириною.
Тепер ставимо на вогонь каструлю з товстими стінками, наливаємо в неї рослинне масло. Коли олія нагріється, викладаємо в каструлю цибулю і смажимо його до легкого золотистого кольору.
Потім викладаємо в каструлю до цибулі нарізане м'ясо, смажимо його до напівготовності.
Після цього додаємо моркву і заливаємо м'ясо з овочами 1 літром води. Солимо все (приблизно 2 чайні ложки) і заправляємо спеціями, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом години.
Коли час приготування буде підходити до кінця, ми ставимо на вогонь сковорідку і розтоплюємо в ній вершкове масло. Викладаємо в масло гречку і обсмажуємо її, помішуючи, приблизно 5-7 хвилин.
Потім перекладаємо гречану крупу в каструлю на м'ясо з овочами, разравниваем її по всій поверхні.
Заливаємо вміст каструлі водою так, щоб рідини піднімалася над гречкою на 1, 5 см. Включаємо вогонь вище середнього.
Як тільки рідина трохи випарується, і її не буде видно на поверхні, зменшуємо вогонь під каструлею до мінімального, накриваємо її кришкою і ще 20-30 хвилин готуємо кашу.
Коли час вийде, вимикаємо вогонь, перемішуємо гречку з м'ясом і овочами - блюдо готове до подачі. Приємного всім апетиту!