Гречана каша з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Різноманітних рецептів приготування гречаної каші не так вже й багато. Крім звичайного способу (просто відварити її), існує ще один. Розповім сьогодні, як приготувати гречану кашу з м'ясом.
Можна зробити кашу запас і зберігати її в холодильнику. Блюдо нагадує плов, тільки в основі не рис, а гречана крупа. Ви можете використовувати різне м'ясо: наприклад, курку, яловичину або свинину. Блюдо до столу подається гарячим.
- Яловичина - 900 грам
- Гречка - 2 склянки
- Гриби - 450 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морквина - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1
М'ясо вимийте і наріжте шматочками приблизно 2х2 сантиметри, промийте крупу і злийте воду.
2
Очистіть овочі та наріжте цибулю невеликими кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.
3
Сковороду розігрійте з соняшниковою олією, викладіть підготовлене м'ясо, обсмажте його до рум'яної скоринки і перекладіть в каструлю.
4
Гриби очистіть і вимийте, потім наріжте їх невеликими шматочками або пластинками. Обсмажте їх на тій же сковороді, що і м'ясо, потім перекладіть в каструлю до м'яса.
5
Обсмажте цибулю з морквою і перекладіть їх в каструлю до решти інгредієнтів, перемішайте.
6
Всипте в каструлю промиту крупу і за смаком додайте сіль, перець. Влийте гарячу воду (з розрахунку 1 стакан гречки на 2 склянки води).
7
Каструлю накрийте кришкою і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 40 хвилин.
8
Перевірте кашу і м'ясо на готовність, а потім подавайте блюдо гарячим.