Каша в горщику зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування повноцінного поживного вечері, каші в горщику зі свининою, необхідно трохи шийки і грудинки. При приготуванні гречка набуває аромат м'яса і просочується соком свинини.
Свинина, приготована в горщику з кашею, відноситься до традиційних страв російської кухні. В результаті подібного поєднання гречка просочується свинячим соком і набуває аромат свіжоприготованого м'ясного продукту, в результаті виходить смачна страва.
Дивіться, як приготувати кашу в горщику зі свининою.
- Гречка - 1 Склянка
- Шийка свиняча - 250 грам
- Бекон або грудинка сирокопчена - 150 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. До того, як приготувати кашу в горщику зі свининою, необхідно підготувати гречку. Переберія крупу, добре промийте. Прогрійте хвилину в мікрохвильовці. Поріжте на дрібні шматочки шийку і грудинку свинини. Подрібніть часник. Лук поріжте на дрібні шматочки.
2. Поставте сковороду на вогонь і добре розігрійте. М'ясо кілька хвилин смажте без жиру, додайте цибулю, перець і часник. Смажте до прозорості лука.
3. Додайте гречку, п'ять хвилин перемішуючи, смажте, в результаті гречка повинна увібрати сік свинини і цибулі.
Підготуйте два горщика. Розділіть в них гречку. Посоліть і залийте окропом. Накрийте кришечками і покладіть в духовку.
5. Час приготування страви - близько 20 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. У готовій страві не повинно бути води, вона вся вбирається в гречку. Додайте в кожен з горщиків по чайній ложці вершкового масла. Блюдо готово.