Картопляні трикутники
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні трикутники можна приготувати на вечерю або ж на обід. Ця страва дозволить урізноманітнити раціон вашої родини, так як виглядає досить незвично і апетитно. Спробуйте приготувати і ви.
Якщо вам цікаво знати, як приготувати картопляні трикутники і що це взагалі за блюдо таке, то просто уважно вивчіть цей рецепт. Ця страва може стати вашим коронним. Воно просто тане в роті! Я люблю подавати такі трикутнички в якості закуски. Смачно і ситно!
- Картопля - 5 штук
- Яйця - 1 штука
- М'ясо куряче - 300 штук
- Борошно - 150 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Жовток - 1 штука
- Солодкий перець - 1/2 штуки
Будь-яку частину курки (наприклад, куряче філе) відваріть в підсоленій воді до повної готовності. Потім наріжте його на довільні шматочки, з'єднавши м'ясо з нарубаним болгарським перцем. Картопля очистіть і відваріть. Потім сідлайте з нього пюре. Додайте до пюре куряче м'ясо з перцем.
Вбийте в отриману суміш куряче яйце. Потім поперчіть і посоліть блюдо за смаком. Ви можете додати сушені трави, якщо ви використовуєте їх в приготуванні інших страв. Вони підкреслять і відтіняють смак картоплі.
Додайте в блюдо борошно. Її не повинно бути занадто багато, інакше трикутнички вийдуть несмачними. Невеликої кількості буде достатньо, щоб трикутнички "схопилися" і не розвалилися в процесі смаження.
Ретельно розмішайте всі інгредієнти і замісити м'яке картопляне тісто. Якщо воно буде занадто погано склеиваться, то просто додайте трохи борошна. Розкачайте тісто в товстий пласт і наріжте на трикутнички. Викладіть їх на змащене маслом деко. За допомогою пензлика змастіть трикутнички жовтком.
Розігрійте духовку до ста дев'яноста градусів і запікайте трикутнички в ній поки вони не стануть рум'яними і не покриються апетитною скоринкою. При подачі на стіл, додайте до страви трохи сметани за вашим бажанням.