Рисові трикутники
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям японської кухні хочу запропонувати приготувати дуже апетитні рисові трикутники в домашніх умовах. Це прекрасна альтернатива улюбленим, але набридлі вже роллам.
Хочу звернути вашу увагу на те, що перед вами найпростіший варіант, як приготувати рисові трикутники зі спеціями. Дуже часто для них використовується начинка (традиційно рибна, як і в ролах). Якщо у вас під рукою немає спеціальних молдавсько, це не біда, цілком можна надати їм форму вручну.
- Рис для суші - 2 склянки
- Рисовий оцет - 2-3 Ст. Ложок
- Норі - 4-5 штук
- Спеції - За смаком

1. Насамперед зваріть рис згідно з інструкцією на упаковці. Готовий рис збризніть оцтом і акуратно перемішайте.

2. Паралельно візьміть листя норі і наріжте їх смужками. Розмір в першу чергу залежить від ваших молдавсько і вашої фантазії. Норі в рисові трикутники в домашніх умовах ви можете використовувати на свій розсуд.

3. Також вам знадобиться невелика тарілочка з водою, в якій ви будете змочувати руки. Так вам буде зручніше працювати з рисом.

4. Ну і, нарешті, спеціальні формочки. Втім, без них теж цілком можна обійтися.

5. Якщо ви робите трикутники з начинкою, викладіть рис, заповнивши приблизно половину форми. Зробіть в центрі поглиблення, додайте спеції і начинку. Потім заповніть залишок форми рисом.

6. Після акуратно дістаньте готовий трикутник з форми і оберніть листком норі (можна з декількох сторін, наприклад).

7. Ось така апетитна закуска вийде в результаті. Подавайте до столу з соєвим соусом або з теріякі.

8. Якщо ви не використовуєте начинку, тоді відразу змішайте рис зі спеціями і після відправляйте його в форму. Не забувайте кожного разу змочувати руки у воді.