Рисові трикутники
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 45 хв.
Всім любителям японської кухні хочу запропонувати приготувати дуже апетитні рисові трикутники в домашніх умовах. Це прекрасна альтернатива улюбленим, але набридлі вже роллам.
Опис приготування:
Хочу звернути вашу увагу на те, що перед вами найпростіший варіант, як приготувати рисові трикутники зі спеціями. Дуже часто для них використовується начинка (традиційно рибна, як і в ролах). Якщо у вас під рукою немає спеціальних молдавсько, це не біда, цілком можна надати їм форму вручну.
- Рис для суші - 2 склянки
- Рисовий оцет - 2-3 Ст. Ложок
- Норі - 4-5 штук
- Спеції - За смаком
1. Насамперед зваріть рис згідно з інструкцією на упаковці. Готовий рис збризніть оцтом і акуратно перемішайте.
2. Паралельно візьміть листя норі і наріжте їх смужками. Розмір в першу чергу залежить від ваших молдавсько і вашої фантазії. Норі в рисові трикутники в домашніх умовах ви можете використовувати на свій розсуд.
3. Також вам знадобиться невелика тарілочка з водою, в якій ви будете змочувати руки. Так вам буде зручніше працювати з рисом.
4. Ну і, нарешті, спеціальні формочки. Втім, без них теж цілком можна обійтися.
5. Якщо ви робите трикутники з начинкою, викладіть рис, заповнивши приблизно половину форми. Зробіть в центрі поглиблення, додайте спеції і начинку. Потім заповніть залишок форми рисом.
6. Після акуратно дістаньте готовий трикутник з форми і оберніть листком норі (можна з декількох сторін, наприклад).
7. Ось така апетитна закуска вийде в результаті. Подавайте до столу з соєвим соусом або з теріякі.
8. Якщо ви не використовуєте начинку, тоді відразу змішайте рис зі спеціями і після відправляйте його в форму. Не забувайте кожного разу змочувати руки у воді.