Картопляні кульки
(покроковий рецепт з фото)
Такі закуски з картоплі, як чіпси і картопля фрі, вже не настільки популярні і багатьом приїлися. Я пропоную приготувати оригінальні картопляні кульки у фритюрі з сиром. Виходить дуже смачно!
Для приготування картопляних кульок я раджу використовувати відварену картоплю в мундирі або картопляне пюре, тоді кульки у фритюрі обсмажаться швидко, будуть хрусткими зовні і м'якими всередині. Дуже смачними та оригінальними виходять ці кульки, якщо покласти в них начинку: шматочок грибочка, креветку або овочі гриль. Мені дуже подобається варіант, як приготувати картопляні кульки з сиром, при чому сир я додаю прямо в картопляне тісто. Спробуйте приготувати такі кульки і ви. Вони чудово підійдуть в якості легкої закуски до пива, їх можна взяти з собою на пікнік до парку або до річки.
- Картопля - 3-4 штук
- Яйце - 1 штука
- Сир твердий - 75 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 200 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля заздалегідь відваріть до готовності в шкірці.
Картопля натріть на тертці середнього розміру, додайте сіль, яйце, борошно і натертий сир.
Перемішайте все до однорідності маси.
З картопляного тіста сформуйте невеликі кульки, обваляйте їх в панірувальних сухарях. Поки робите кульки, налийте олію в кухлик і поставте на вогонь.
Обсмажте картопляні кульки у фритюрі до золотавої скоринки. Готові кульки викладіть на паперову серветку, щоб прибрати зайве масло.
Картопляні кульки готові. Подавайте їх до столу теплими.