Картопляні кульки з пюре
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні кульки з пюре - це смачно і красиво. Їх можна їсти як окрему страву, а так само використовувати як відмінний гарнір до м'яса або риби. Спробуйте приготувати і точно оціните їхні на відмінно!
Рецепт приготування картопляних кульок з пюре досить простий, хоча повозитися доведеться. Зате картопляні кульки з пюре прикрасять будь-який стіл. Виглядають вони дуже апетитно! Подайте до них свіжі овочі, посипте зеленню і страва готова. Крім того картопляні кульки з пюре чудовий і дуже красивий гарнір до м'яса і риби. Можна подавати до святкового столу. Смачного!
- Картопля - 700 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 30-50 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок (для панірування)
- Сухарі паніровочні - 2-3 Ст. Ложок (для панірування)
- Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження )
- Сіль - За смаком
Картоплю миємо і чистимо. Нарізаємо невеликими кубиками і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім картопля розминаємо до стану пюре і додаємо в нього трохи вершків і вершкове масло. Гарненько збиваємо.
Пюре охолоджуємо і формуємо з нього кульки. Кожен кульку обвалюють спочатку в борошні, потім у збитому яйці і паніруємо в сухарях.
У киплячій олії обсмажуємо картопляні кульки до золотистого кольору.
Готові кульки виймаємо шумівкою, укладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру і перекладаємо в тарілку. Готово!