Картопляні кульки з маком
(покроковий рецепт з фото)
Мак настільки універсальний, що використовується і в салатах, і сніданок, і десерт. Я хочу запропонувати вам ще одну досить оригінальну ідею. Розповім, як приготувати картопляні кульки з маком.
Ця страва може бути як основним, доповненим овочами або соусом до смаку, так і гарніром до м'яса, рибі, курці. Нічого особливого, але маленький нюанс перетворює традиційне пюре в цікаве блюдо. Якщо ви любите такого роду кулінарні хитрощі, запам'ятовуйте рецепт!
- Картопля - 1 кілограм
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль і мак - За смаком
1. Картопля очистіть і відваріть в підсоленій воді до м'якості.
2. Злийте воду, розімніть картоплю на пюре і додайте ще трохи солі.
3. Додайте борошно, поставте на самий маленький вогонь і, помішуючи, прогрійте пару хвилин.
4. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин.
5. Ось таке картопляне тісто у нас вийшло.
6. Дно тарілки для подачі змастіть маслом. Занурте ложку в розтоплене масло, а після акуратно відокремте кулька пюре. Зверху полийте додатково маслом і присипте маком.