Рецепт Картопляні кульки з грибами фото

Картопляні кульки з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби
Рецепти для схуднення
На обід , Фуршет
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Поспішаю поділитися з вами дуже цікавим і простим варіантом, як приготувати картопляні кульки з грибами, смажені у фритюрі. Апетитні, ситні і дуже смачна виходить закуска!

Опис приготування:

Дуже зручно готувати такі картопляні кульки з грибами в домашніх умовах з залишився з учорашнього дня, наприклад, пюре. Це і час готування скоротить, і дозволить подати картоплю в більш цікавому вигляді. Але про все по порядку.

1. Для початку очистіть картопля, наріжте його середніми шматочками, залийте окропом і відправте на плиту.

2. Після закипання посоліть і варіть на середньому вогні до готовності.

3. Паралельно можна зайнятися начинкою. Очистіть і вимийте грибочки, наріжте їх дрібними кубиками.

4. Цибулину очистіть, подрібніть і викладіть на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Обсмажте до прозорості.

5. Викладіть гриби. Посоліть і поперчіть їх за смаком. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, до готовності. Зніміть з вогню і остудіть. Можна при бажанні в начинку додати свіжу зелень, наприклад.

6. З картоплі злити воду, розімніть в пюре. Масло я додавати не рекомендую, щоб зручніше було ліпити кульки, а ось спеції при бажанні - в самий раз. Остудіть пюре як слід.

7. У невеликій глибокій тарілочці збийте виделкою яйце з дрібкою солі.

8. В окрему мисочку всипте панірувальні сухарі.

9. Візьміть невелику кількість пюре, викладіть його на долоньці коржем. У центр помістіть ложку начинки.

10. Akkuratno паличка, формуючи кульку.

11. Занурте в яйце і обваляйте з усіх боків в сухарях.

12. Коли зліпите таким чином всі кульки, розігрійте рослинне масло.

13. Опустіть заготовки в масло, обсмажте до золотистого кольору.

14. Акуратно дістаньте шумівкою і викладіть на паперовий рушник.

15. Ось і весь секрет, як приготувати картопляні кульки з грибами. Подавайте їх до столу з овочами або соусом. Смачного!

  • Картопля - 500 грам
  • Гриби - 300 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Сухарі паніровочні - 1 Склянка
  • Рослинна олія - За смаком (для фритюру)
Дуже зручно готувати такі картопляні кульки з грибами в домашніх умовах з залишився з учорашнього дня, наприклад, пюре. Це і час готування скоротить, і дозволить подати картоплю в більш цікавому вигляді. Але про все по порядку.

1. Для початку очистіть картопля, наріжте його середніми шматочками, залийте окропом і відправте на плиту.

2. Після закипання посоліть і варіть на середньому вогні до готовності.

3. Паралельно можна зайнятися начинкою. Очистіть і вимийте грибочки, наріжте їх дрібними кубиками.

4. Цибулину очистіть, подрібніть і викладіть на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Обсмажте до прозорості.

5. Викладіть гриби. Посоліть і поперчіть їх за смаком. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, до готовності. Зніміть з вогню і остудіть. Можна при бажанні в начинку додати свіжу зелень, наприклад.

6. З картоплі злити воду, розімніть в пюре. Масло я додавати не рекомендую, щоб зручніше було ліпити кульки, а ось спеції при бажанні - в самий раз. Остудіть пюре як слід.

7. У невеликій глибокій тарілочці збийте виделкою яйце з дрібкою солі.

8. В окрему мисочку всипте панірувальні сухарі.

9. Візьміть невелику кількість пюре, викладіть його на долоньці коржем. У центр помістіть ложку начинки.

10. Akkuratno паличка, формуючи кульку.

11. Занурте в яйце і обваляйте з усіх боків в сухарях.

12. Коли зліпите таким чином всі кульки, розігрійте рослинне масло.

13. Опустіть заготовки в масло, обсмажте до золотистого кольору.

14. Акуратно дістаньте шумівкою і викладіть на паперовий рушник.

15. Ось і весь секрет, як приготувати картопляні кульки з грибами. Подавайте їх до столу з овочами або соусом. Смачного!

Схожі рецепти