Картопляні кульки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю поділитися з вами дуже цікавим і простим варіантом, як приготувати картопляні кульки з грибами, смажені у фритюрі. Апетитні, ситні і дуже смачна виходить закуска!
Дуже зручно готувати такі картопляні кульки з грибами в домашніх умовах з залишився з учорашнього дня, наприклад, пюре. Це і час готування скоротить, і дозволить подати картоплю в більш цікавому вигляді. Але про все по порядку.
1. Для початку очистіть картопля, наріжте його середніми шматочками, залийте окропом і відправте на плиту.
2. Після закипання посоліть і варіть на середньому вогні до готовності.
3. Паралельно можна зайнятися начинкою. Очистіть і вимийте грибочки, наріжте їх дрібними кубиками.
4. Цибулину очистіть, подрібніть і викладіть на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Обсмажте до прозорості.
5. Викладіть гриби. Посоліть і поперчіть їх за смаком. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, до готовності. Зніміть з вогню і остудіть. Можна при бажанні в начинку додати свіжу зелень, наприклад.
6. З картоплі злити воду, розімніть в пюре. Масло я додавати не рекомендую, щоб зручніше було ліпити кульки, а ось спеції при бажанні - в самий раз. Остудіть пюре як слід.
7. У невеликій глибокій тарілочці збийте виделкою яйце з дрібкою солі.
8. В окрему мисочку всипте панірувальні сухарі.
9. Візьміть невелику кількість пюре, викладіть його на долоньці коржем. У центр помістіть ложку начинки.
10. Akkuratno паличка, формуючи кульку.
11. Занурте в яйце і обваляйте з усіх боків в сухарях.
12. Коли зліпите таким чином всі кульки, розігрійте рослинне масло.
13. Опустіть заготовки в масло, обсмажте до золотистого кольору.
14. Акуратно дістаньте шумівкою і викладіть на паперовий рушник.
15. Ось і весь секрет, як приготувати картопляні кульки з грибами. Подавайте їх до столу з овочами або соусом. Смачного!
- Картопля - 500 грам
- Гриби - 300 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сухарі паніровочні - 1 Склянка
- Рослинна олія - За смаком (для фритюру)
1. Для початку очистіть картопля, наріжте його середніми шматочками, залийте окропом і відправте на плиту.
2. Після закипання посоліть і варіть на середньому вогні до готовності.
3. Паралельно можна зайнятися начинкою. Очистіть і вимийте грибочки, наріжте їх дрібними кубиками.
4. Цибулину очистіть, подрібніть і викладіть на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Обсмажте до прозорості.
5. Викладіть гриби. Посоліть і поперчіть їх за смаком. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, до готовності. Зніміть з вогню і остудіть. Можна при бажанні в начинку додати свіжу зелень, наприклад.
6. З картоплі злити воду, розімніть в пюре. Масло я додавати не рекомендую, щоб зручніше було ліпити кульки, а ось спеції при бажанні - в самий раз. Остудіть пюре як слід.
7. У невеликій глибокій тарілочці збийте виделкою яйце з дрібкою солі.
8. В окрему мисочку всипте панірувальні сухарі.
9. Візьміть невелику кількість пюре, викладіть його на долоньці коржем. У центр помістіть ложку начинки.
10. Akkuratno паличка, формуючи кульку.
11. Занурте в яйце і обваляйте з усіх боків в сухарях.
12. Коли зліпите таким чином всі кульки, розігрійте рослинне масло.
13. Опустіть заготовки в масло, обсмажте до золотистого кольору.
14. Акуратно дістаньте шумівкою і викладіть на паперовий рушник.
15. Ось і весь секрет, як приготувати картопляні кульки з грибами. Подавайте їх до столу з овочами або соусом. Смачного!