Картопляні кульки з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Чи не перестаю дивуватися тому, скільки страв можна створити з картоплі. І майже кожного тижня я знаходжу нові варіанти! Так вийшло і цього разу. Вийшло домашнє, але оригінальне блюдо на гаряче.
Цю варіацію також називають французькі крокети. Якщо вам не знайомий рецепт, то прочитайте про те, як приготувати картопляні кульки з начинкою. До речі, начинку можна змінювати на свій смак. Наприклад, цей спосіб передбачає фарш, але є і гриби з морквою або сир. Все одно виходить смачно!
- Фарш яловичий - 350 грам
- Картопля - 500 грам
- Яйце - 2 штуки(1 шт - в картопля, 1 шт - в фарш)
- Ріпчаста цибуля - 90 грам
- Борошно - 80 грам
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 1 Склянка
- Сік томатний - 1 Склянка
Картопля почистіть, помийте і відправте варитися в підсолену воду до готовності.
Готову картоплю перетворите в пюре, додайте яйце.
До пюре додайте сіль і борошно, замісіть тісто.
Підготуйте начинку. У фарш додайте тертий на дрібній тертці цибулю, сіль, перець і яйце. Ретельно перемішайте.
З картопляного тіста отщіпніте шматочок, приблизно, в 75 грам. Зробіть корж в 4 мм завтовшки.
У центр викладіть фарш. Сформуйте кульку.
У глибоку жароміцний сковороду влийте олію. Викладіть туди кульки. Зробіть заливку, змішавши томатний сік зі сметаною і сіллю.
Влийте заливку в сковороду. Доведіть страву до кипіння на середньому вогні, потім тушкуйте його 5 хвилин під кришкою. В самому кінці полийте картопляні кульки розтопленим маслом.
Переставте блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Смачного!