Рецепт Картопляні кульки з начинкою фото

Картопляні кульки з начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Картопля
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чи не перестаю дивуватися тому, скільки страв можна створити з картоплі. І майже кожного тижня я знаходжу нові варіанти! Так вийшло і цього разу. Вийшло домашнє, але оригінальне блюдо на гаряче.

Опис приготування:

Цю варіацію також називають французькі крокети. Якщо вам не знайомий рецепт, то прочитайте про те, як приготувати картопляні кульки з начинкою. До речі, начинку можна змінювати на свій смак. Наприклад, цей спосіб передбачає фарш, але є і гриби з морквою або сир. Все одно виходить смачно!

  • Фарш яловичий - 350 грам
  • Картопля - 500 грам
  • Яйце - 2 штуки(1 шт - в картопля, 1 шт - в фарш)
  • Ріпчаста цибуля - 90 грам
  • Борошно - 80 грам
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Крем - 1 Склянка
  • Сік томатний - 1 Склянка
картопляні кульки з начинкою - фото крок 1
Картопля почистіть, помийте і відправте варитися в підсолену воду до готовності.
картопляні кульки з начинкою - фото крок 2
Готову картоплю перетворите в пюре, додайте яйце.
картопляні кульки з начинкою - фото крок 3
До пюре додайте сіль і борошно, замісіть тісто.
картопляні кульки з начинкою - фото крок 4
Підготуйте начинку. У фарш додайте тертий на дрібній тертці цибулю, сіль, перець і яйце. Ретельно перемішайте.
картопляні кульки з начинкою - фото крок 5
З картопляного тіста отщіпніте шматочок, приблизно, в 75 грам. Зробіть корж в 4 мм завтовшки.
картопляні кульки з начинкою - фото крок 6
У центр викладіть фарш. Сформуйте кульку.
картопляні кульки з начинкою - фото крок 7
У глибоку жароміцний сковороду влийте олію. Викладіть туди кульки. Зробіть заливку, змішавши томатний сік зі сметаною і сіллю.
картопляні кульки з начинкою - фото крок 8
Влийте заливку в сковороду. Доведіть страву до кипіння на середньому вогні, потім тушкуйте його 5 хвилин під кришкою. В самому кінці полийте картопляні кульки розтопленим маслом.
картопляні кульки з начинкою - фото крок 9
Переставте блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти