Картопляні котлети з пюре
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні котлети з пюре - це дуже цікава штука, тому що, з одного боку, їх можна подавати як основну страву, а з іншого -використовувати як гарнір до м'яса або риби, дуже зручно.
Картопля, мабуть, найпоширеніший овоч в традиційних кухнях слов'янських народів і не тільки, тому такий рецепт приготування картопляних котлет з пюре ви можете зустріти як і російських, так і у білорусів і українців. Правда, склад і спосіб приготування у всіх трохи відрізняються, але зміст залишається тим самим: ароматні і неймовірно смачні котлети, приготовані з пюре. Мені ще в дитинстві готувала їх бабуся і я з задоволенням їла ці котлетки зі сметанкою, а ось мій чоловік вважає за краще додавати до них пару шматочків м'яса, щоб, так би язикати, ситніше було. Так що якщо ви ще ніколи не пробували таку смакоту, обов'язково приготуйте картопляні котлети з пюре в домашніх умовах, повірте, це дійсно незрівнянне блюдо.
- Картопля - 1 кілограм
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 40 грам
- Борошно пшеничне - 35 грам
- Масло рослинне - 30 мілілітрів (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком