Картопляні котлети без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Ситні, ніжні всередині і з апетитною хрусткою скоринкою картопляні котлети без яєць в домашніх умовах - прекрасний варіант основного блюда без зайвого клопоту. Підійде і тим, хто не їсть м'яса.
Дуже зручно використовувати в рецепт, як приготувати картопляні котлети без яєць, залишки пюре від вечері або обіду. Це не тільки економить час, але і урізноманітнить щоденне меню. Такі котлетки чудово підійдуть також для дитячого раціону. При бажанні ви можете доповнити фарш свіжою зеленню, а також іншими овочами або грибами, наприклад.
- Картопля пюре - 200 грам
- Борошно - 1.5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (для смаження)
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 1 Чайна ложка (перець, паприка, часник, koriandr і м. Д.)
1. В даному випадку використовується вже готове пюре. Воно повинно бути холодним і не рідким. Якщо під рукою пюре не виявилося, зваріть 3-4 середні картоплі в підсоленій воді, розімніть і остудіть.
2. Розподіліть пюре в мисочці рівним шаром і додайте за смаком сіль і найрізноманітніші спеції, які у вас під рукою. Чим більше їх, тим духмяний і смачний вийдуть наші картопляні котлети.
3. Всипте борошно і як слід руками все перемішайте. Має вийти досить щільне "тісто" . Важливо вимішати добре, щоб спеції розподілилися рівномірно.
4. Розділіть масу на 8-12 невеликих частин, кожен з яких скачайте невеликим кулькою. Цей простий рецепт не передбачає панірування, так що відразу відправляйте їх на сковороду з розігрітим рослинним маслом.
5. Навіть без сухарів вийде дуже апетитна скоринка. Смажте на середньому вогні з двох сторін до рум'яної.
6. Після викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати залишки масла. От і все, котлетки можна подавати до столу. Доповніть за бажанням свіжими овочами або соусом до смаку.
Смачного!
Смачного!