Картопляні кнедлики
(покроковий рецепт з фото)
Це смачне картопляне блюдо готують у багатьох країнах Європи, воно досить популярно. Картопляні кнедлики можна приготувати з начинкою і без, подати до столу з різними соусами, м'ясом, сметаною.
Картопляні кнедлики - відмінне блюдо до сімейного обіду або вечері. Їх можна подавати до столу з будь-яким соусом, зі шкварками, зі сметаною чи олією. А ще їх після варіння можна обсмажити і подати з будь-яким салатом. Готують картопляні кнедлики з сирого чи вареного картоплі. Я розповім вам, як приготувати картопляні кнедлики з картоплі, відвареного в мундирі. Це просто і смачно!
- Картопля - 1 кілограм
- Яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Відваримо картопля в мундирі до готовності.
Остиглий картопля очистимо і пропустимо через м'ясорубку.
А тепер замісити тісто з борошна, подрібненого картоплі, яєць. Не забуваємо додати сіль.
Тісто ділимо на частини. Кожну частину розгортаємо в ковбаску товщиною з палець і нарізаємо на шматочки 3 см. Зубчиками вилки зробимо на кожному шматочку борозенки для краси.
І відварюємо кнедлики невеликими партіями. Кидаємо в киплячу, злегка підсолену воду і варимо після спливання хвилини 2.
Подаємо гарячі картопляні кнедлики з будь-яким соусом, з маслом або сметаною.