Рецепт Картопляні кнедлики фото

Картопляні кнедлики
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
Борошно , Овочі , Картопля , Яйця
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це смачне картопляне блюдо готують у багатьох країнах Європи, воно досить популярно. Картопляні кнедлики можна приготувати з начинкою і без, подати до столу з різними соусами, м'ясом, сметаною.

Опис приготування:

Картопляні кнедлики - відмінне блюдо до сімейного обіду або вечері. Їх можна подавати до столу з будь-яким соусом, зі шкварками, зі сметаною чи олією. А ще їх після варіння можна обсмажити і подати з будь-яким салатом. Готують картопляні кнедлики з сирого чи вареного картоплі. Я розповім вам, як приготувати картопляні кнедлики з картоплі, відвареного в мундирі. Це просто і смачно!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
картопляні кнедлики - фото крок 1
Відваримо картопля в мундирі до готовності.
картопляні кнедлики - фото крок 2
Остиглий картопля очистимо і пропустимо через м'ясорубку.
картопляні кнедлики - фото крок 3
А тепер замісити тісто з борошна, подрібненого картоплі, яєць. Не забуваємо додати сіль.
картопляні кнедлики - фото крок 4
Тісто ділимо на частини. Кожну частину розгортаємо в ковбаску товщиною з палець і нарізаємо на шматочки 3 см. Зубчиками вилки зробимо на кожному шматочку борозенки для краси.
картопляні кнедлики - фото крок 5
І відварюємо кнедлики невеликими партіями. Кидаємо в киплячу, злегка підсолену воду і варимо після спливання хвилини 2.
картопляні кнедлики - фото крок 6
Подаємо гарячі картопляні кнедлики з будь-яким соусом, з маслом або сметаною.

Схожі рецепти