Кнедлики чеські
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний рецепт приготування чеських кнедликів з дріжджового тіста. Варені у воді, без начинки, в формі батона.
Кнедлики чеські, мало того, що дуже смачні, так їх ще можна подавати як гарнір до абсолютно різних страв. Найкраще кнедлики поєднуються з м'ясними і овочевими стравами або вприкуску з усілякими соусами. Будьте уважні при приготуванні, стежте, щоб кнедлики як слід зварилися, а тісто всередині не було недовареним. Удачі на кухні!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Дріжджі - 14 грам (сухі)
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 3 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
Змішуємо теплу кип'ячену воду з цукром, дріжджами і однією чайною ложкою борошна. Ми залишаємо на 15 хвилин.
Просіваємо борошно в ємність. Додаємо дріжджову заготовку і ложечку солі. Гарненько перемішуємо і накриваємо серветкою. Ми залишаємо в теплому місці на 40 хвилин, щоб тісто піднялося.
Розділити тісто 3 частини. Формуємо тісто, без використання борошна, в довгі товсті батончики. Ми залишаємо на 15 хвилин.
Закип'ятіть воду у великій каструлі. Акуратно викладіть в воду кнедлики (щоб не торкалися один до одного). Вогонь невеликий, варимо 10 хвилин, потім перевертаємо на інший бік і варимо ще 5 хвилин.
Дістаємо кнедлики з води і розрізаємо гострим ножем, якщо тісто всередині липке - потрібно доварити ще кілька хвилин. Смачного!