Рецепт Кнедлики чеські фото

Кнедлики чеські
(покроковий рецепт з фото)

Чеська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Традиційний рецепт приготування чеських кнедликів з дріжджового тіста. Варені у воді, без начинки, в формі батона.

Опис приготування:

Кнедлики чеські, мало того, що дуже смачні, так їх ще можна подавати як гарнір до абсолютно різних страв. Найкраще кнедлики поєднуються з м'ясними і овочевими стравами або вприкуску з усілякими соусами. Будьте уважні при приготуванні, стежте, щоб кнедлики як слід зварилися, а тісто всередині не було недовареним. Удачі на кухні!

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Дріжджі - 14 грам (сухі)
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
кнедлики чеські - фото крок 1
Змішуємо теплу кип'ячену воду з цукром, дріжджами і однією чайною ложкою борошна. Ми залишаємо на 15 хвилин.
кнедлики чеські - фото крок 2
Просіваємо борошно в ємність. Додаємо дріжджову заготовку і ложечку солі. Гарненько перемішуємо і накриваємо серветкою. Ми залишаємо в теплому місці на 40 хвилин, щоб тісто піднялося.
кнедлики чеські - фото крок 3
Розділити тісто 3 частини. Формуємо тісто, без використання борошна, в довгі товсті батончики. Ми залишаємо на 15 хвилин.
кнедлики чеські - фото крок 4
Закип'ятіть воду у великій каструлі. Акуратно викладіть в воду кнедлики (щоб не торкалися один до одного). Вогонь невеликий, варимо 10 хвилин, потім перевертаємо на інший бік і варимо ще 5 хвилин.
кнедлики чеські - фото крок 5
Дістаємо кнедлики з води і розрізаємо гострим ножем, якщо тісто всередині липке - потрібно доварити ще кілька хвилин. Смачного!

Схожі рецепти