Чеські плундри
(покроковий рецепт з фото)
По-чеськи плюндри - штани. Звідки така назва, я розповім нижче, а являє вона собою хрусткі ніжні слойки з листкового тіста з різними начинками. Сьогодні будуть "штани" з яблуками!
Отже, чеські плундри: назва пішла від штанів. Пам'ятайте по історичним фільмам такі смішні чоловічі круглі штани під коліно? Плундри розчленовувалися розрізами, під якими була підкладка (часто іншого кольору, ніж основна частина), що і надавало їм екстравагантну комічність, тому їх також називали штани з начинкою. Ось чехи і назвали ці слойки з бахромою плундри.
Насправді якщо в холодильнику у Вас є упаковочка листкового тіста, то плундри зробити не складе ніяких труднощів! Начинка може бути і класичною яблучної або будь-який інший на ваш смак. Дуже швидко, просто і смачно!
- Тісто листкове - 500 грам
- Яблуко - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
Для начинки яблуко очистіть і наріжте кубиком. Додайте ванільний цукор і корицю. Перемішайте.
Тісто розрізати на прямокутники і розкачайте.
З 1/3 прямокутника викладіть частина начинки.
Складіть тісто навпіл, краю закріпіть виделкою.
По широкій стороні зробіть ножицями надрізи на наших штанцях у вигляді бахроми.
Викладіть на деко і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20-30 хвилин до зарум'янювання.
Подайте до столу!