Картопляне пюре зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що приготувати на вечерю для всієї родини? Тоді спробуйте картопляне пюре зі свининою. Це просте блюдо припаде до смаку як дорослим, так і дітям. Дуже вже смачно!
Якщо вам цікаво, як приготувати картопляне пюре зі свининою, то просто прочитайте цей рецепт. Кисла капуста додасть свинині особливу пікантність. Ваші родичі будуть в захваті від такого блюда! А якщо врахувати той факт, що готується все просто, то можна радувати себе і близьких такою смакотою досить часто.
- Капуста квашена - 1 кілограм
- Свинина - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Томатна паста - 150 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Зелень - 100 грам (кріп, петрушка, Braai)
- Картопля - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Спеції - 20 грам
- Селера черешкова - 100 грам
Лучок очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Корінь селери поскоблите і розріжте на пару великих шматків. У сковороду влийте трохи рослинного масла, розігрійте її на вогні. Викладіть в неї кислу капусту, додайте до неї цибулю і селеру. Гасіть під кришкою двадцять хвилин.
Картопельку помийте і відваріть в мундирі. Так в ній збережуться всі вітаміни, а самі бульби не розваляться при варінні. Щоб картопля приготувалася швидше, беріть невеликі за розміром бульби.
Шматок свинини вимийте і зачистите, наріжте на квадратики близько двох сантиметрів шириною. Посоліть і поперчіть м'ясо. Обсмажте його на сильному вогні протягом десяти хвилин в окремій сковорідці з додаванням рослинної олії.
Тепер вам необхідно змішати овочі і підготовлене м'ясо в окремому посуді. Потім додайте до них будь-які спеції на ваш смак, а також лавровий лист. Додайте томатну пасту або томатний сік, перемішайте всі інгредієнти. Поставте на вогонь і тушкуйте сорок хвилин. За кілька хвилин до готовності киньте в каструлю рубану зелень.
Очистіть відварну картоплю від шкурок, нагрійте в сотейнику молоко або вершки, якщо ви хочете отримати більш ніжне пюре. У гарячому картоплі розтопіть вершкове мало, потовчіть його (картопля) до однорідного стану, поступово вливаючи молоко.
Подавайте блюдо з овочами. Картопляне пюре обов'язково повинно бути гарячим, а ось м'ясо - немає.