Часникова картопляне пюре
(покроковий рецепт з фото)
Картопляне пюре з часником - це саме той гарнір, який гості швидко зметуть з страви і оцінять також високо, як і основне блюдо. Смажена індичка, курка або котлети відмінно поєднуються з пюре!
Картопляне пюре з часником готувати зовсім просто. Картопля варимо, як зазвичай. Часник потрібно потомить на сковороді, поки він не потемніє. Потім часник охолоджується на сковороді під відкритою кришкою. Як тільки часник охолоне, почистіть і пропустіть через прес. У готову картоплю додайте часник, вершки, олія, спеції і приготуйте пюре. Пюре можна товкти по-старому, а можна використовувати міксер. Успіхів і приємного апетиту!
- Картопля - 900 грам
- Часник - 20 зубчиків
- Вершкове масло - 120 грам
Підготувати продукти.
Прогрійте часник під кришкою на повільному вогні.
Через 20 хвилин часник повинен потемніти. Зніміть з вогню і залиште часник на сковороді з відкритою кришкою.
Відваріть картоплю.
Злийте воду і знову поставте картопля на вогонь ще на 2-3 хвилини, помішуйте, щоб випарувалася зайва вода.
Картопля занурте в міксер, додайте протертий часник, вершки, олія, спеції. Зробіть пюре.
Смачного!