Рецепт Картопляна запіканка з соусом «бешамель» фото

Картопляна запіканка з соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Запіканка

Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати картопляну запіканку з соусом "бешамель" . Цей смачний і ситний рецепт - шикарний варіант для святкового столу! Запіканка виходить просто королівської!

В якості м'ясної інгредієнта тут підійде будь-який сорт м'яса і навіть птахи. Для приготування цієї страви я використовувала яловичий фарш. З ним страва вийшла класичним, насиченим і дуже ароматним. А соус "бешамель" створив справжнє диво і зробив запіканку надзвичайно ніжною!

  • Картопляне пюре - 700 грам
  • Фарш м'ясний - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Томати - 2 штуки
  • Вино червоне (напівсолодке) - 50 мілілітрів
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Орегано - 0, 25 чайних ложки
  • Базилік сушений - 0, 25 чайних ложки
  • Молоко - 700 мілілітрів
  • Яйця курячі - 3 штуки(1 - в запіканку, 2 - в соус)
  • Борошно - 6 Ст. Ложок(2 - в запіканку, 4 - в соус)
  • Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
  • Сир твердий (у мене Гауда) - 200 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
картопляна запіканка з соусом
Картопляне пюре з'єднуємо з яйцем, меленим перцем, сіллю і борошном (2 ст. Л.). Всипаємо 3 столові ложки тертого сиру. Перемішуємо масу.
картопляна запіканка з соусом
Розтоплене вершкове масло змішуємо з борошном (4 ложки). Помішуємо на тихому вогні безперервно. Тонким струменем вводимо молоко. Як з'являться бульбашки, вимикаємо вогонь, додаємо перець, сіль і мускатний горіх. Додаємо 2 яйця і 3 столові ложки тертого сиру, перемішуємо.
картопляна запіканка з соусом
На змащене маслом деко насипаємо панірувальні сухарі. Викладаємо картопляний шар рівномірно.
картопляна запіканка з соусом
Обсмажуємо фарш з вином, спеціями, порубаними томатами, цибулею і солодким перцем. Додаємо сіль. Викладаємо начинку з фаршу на картопляний шар. Посипаємо потертим сиром.
картопляна запіканка з соусом
Заливаємо запіканку приготованим соусом "бешамель" . Посипаємо тертим сиром. Відправляємо блюдо в духовку на 25 хвилин. Температура приготування - 180 градусів.
картопляна запіканка з соусом
Наша класна картопляна запіканка готова! Подаємо в гарячому вигляді. Однак, як час показав, в холодному вигляді блюдо теж шалено смачне. Смачного!

Схожі рецепти