Запіканка картопляна під гірчичним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.
Перед Вами рецепт приготування картопляної запіканки під гірчичним соусом. Це просте блюдо стане відмінним варіантом для ситного сімейного обіду або вечері. Тим більше, що готується все просто!
Опис приготування:
Картопля нарізається тонкими скибочками, щоб він встиг пропектися. Для додаткового аромату в соус додайте грибний бульйон, для пікантності - гірчицю. Подавайте запіканку зі свіжими овочами та зеленню. Приступимо до приготування!
- Картопля - 1 кілограм
- Шинка - 300 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Бульйон грибний - 1 Склянка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Перець білий мелений, сіль - - За смаком
1. Картоплю і цибулю вимийте, очистіть.
2. Картопля наріжте тонкими скибочками, цибуля і шинку - кубиками. Частина шинки - скибочками для верху запіканки. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Викладайте нарізані інгредієнти шарами. Перший шар посоліть і поперчіть за смаком. Враховуйте, що шинка теж солона.
3. Верх запіканки - скибочки шинки.
4. Гірчицю з'єднайте з грибним соусом, доведіть до кипіння.
5. Полийте гірчичним соусом запіканку.
6. Поставте її запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин до готовності картоплі і рум'яної скоринки шинки.
7. Подавайте з рубаною зеленню і свіжими овочами. Смачного!