Запіканка картопляна під гірчичним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Перед Вами рецепт приготування картопляної запіканки під гірчичним соусом. Це просте блюдо стане відмінним варіантом для ситного сімейного обіду або вечері. Тим більше, що готується все просто!
Картопля нарізається тонкими скибочками, щоб він встиг пропектися. Для додаткового аромату в соус додайте грибний бульйон, для пікантності - гірчицю. Подавайте запіканку зі свіжими овочами та зеленню. Приступимо до приготування!
- Картопля - 1 кілограм
- Шинка - 300 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Бульйон грибний - 1 Склянка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Перець білий мелений, сіль - - За смаком
1. Картоплю і цибулю вимийте, очистіть.
2. Картопля наріжте тонкими скибочками, цибуля і шинку - кубиками. Частина шинки - скибочками для верху запіканки. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Викладайте нарізані інгредієнти шарами. Перший шар посоліть і поперчіть за смаком. Враховуйте, що шинка теж солона.
3. Верх запіканки - скибочки шинки.
4. Гірчицю з'єднайте з грибним соусом, доведіть до кипіння.
5. Полийте гірчичним соусом запіканку.
6. Поставте її запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин до готовності картоплі і рум'яної скоринки шинки.
7. Подавайте з рубаною зеленню і свіжими овочами. Смачного!