Картопляна запіканка з сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запіканки з картоплі і солодкої картоплі з соусом з жирних вершків, молока, вершкового масла, часнику і сиру Грюйер.
При бажанні ви можете додати в картопляну запіканку гриби.
- Картоплі - 650 грам
- Солодкої картоплі - 650 грам
- Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
- Часнику - 2 зубчики
- Свіжого чебрецю - 2 Ст. Ложки
- Солі - 1 1/2 чайних ложки
- Чорного перцю - 3/4 чайних ложки
1. Очистити картоплю і нарізати скибочками завтовшки близько 8 мм. Подрібнити часник. Натерти сир Грюйер на крупній тертці. Розігріти духовку до 200 градусів. У невеликій каструлі змішати жирні вершки, молоко, вершкове масло і часник, довести на слабкому вогні. Зняти соус з вогню.
2. Змастити маслом скляну форму для випічки. Рівномірно викласти половину картоплі на дно форми. Посипати половиною подрібненого чебрецю, солі, чорного меленого перцю і тертого сиру.
3. Викласти зверху другу половину картопляних скибочок і посипати половиною солі, перцю та сиру. Влити вершковий соус і злегка придавити верхній шар картоплі, щоб він повністю занурився в соус. Запіканку можна зробити заздалегідь за 6 годин, накрити поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник. Перед випіканням видалити поліетилен.
4. Щільно накрити форму з запіканкою алюмінієвою фольгою. Випікати 30 хвилин. Прибрати фольгу і продовжувати випікати до тих пір, поки верхівка запіканки не стане золотистою, а велика частина рідини не вбереться, близько 25 хвилин. Дати постояти 10 хвилин перед подачею на стіл.