Картопляна бабка
(покроковий рецепт з фото)
Це традиційне білоруське блюдо, яке за своїм смаком дуже наближене до картопляним оладок, але сама подача кардинально відрізняється. Отже, рецепт картопляної бабки - читаємо і готуємо!
Маленький хинт з приготування картопляної бабки: якщо через цей час зверху не утворилося золотистої скоринки, ви можете змастити її вершковим маслом і поставити ще на 2-4 хвилини в духовку. Подавати зі сметаною і рубаною свіжою зеленню. В іншому, взагалі-то, рецепт картопляної бабки гранично простий - читайте і готуйте, навряд чи у вас виникнуть проблеми. Хай щастить!
- Картопля - 800 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Бекон - 2-4 скибочок (дрібно нарізати)
- Цибулина - 1 штука (подрібнити)
Розігріти духовку до 350 градусів. Обсмажте бекон на середньому вогні до хрусткої і золотавої скоринки. Відкладіть на паперовий рушник. Злийте більшу частину масла, що залишилося після бекону (залиште близько 1+1/2 столові ложки) і обсмажити цибулю до золотистого кольору, приправте сіллю.
Очистіть і натріть картоплю.
Додайте яйце, сметану, сіль, перець, цибулю і бекон. Змастіть формочки вершковим маслом і заповніть картопляної сумішшю. Також всі можна запекти в одній великій глибокій формі. Випікайте протягом 20-30 хвилин.