Рецепт Картопляна бабка фото

Картопляна бабка
(покроковий рецепт з фото)

Білоруська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Картопля, Бекон
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Гарячі страви, Бабка

Це традиційне білоруське блюдо, яке за своїм смаком дуже наближене до картопляним оладок, але сама подача кардинально відрізняється. Отже, рецепт картопляної бабки - читаємо і готуємо!

Маленький хинт з приготування картопляної бабки: якщо через цей час зверху не утворилося золотистої скоринки, ви можете змастити її вершковим маслом і поставити ще на 2-4 хвилини в духовку. Подавати зі сметаною і рубаною свіжою зеленню. В іншому, взагалі-то, рецепт картопляної бабки гранично простий - читайте і готуйте, навряд чи у вас виникнуть проблеми. Хай щастить!

  • Картопля - 800 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Бекон - 2-4 скибочок (дрібно нарізати)
  • Цибулина - 1 штука (подрібнити)
картопляна бабка - фото крок 1
Розігріти духовку до 350 градусів. Обсмажте бекон на середньому вогні до хрусткої і золотавої скоринки. Відкладіть на паперовий рушник. Злийте більшу частину масла, що залишилося після бекону (залиште близько 1+1/2 столові ложки) і обсмажити цибулю до золотистого кольору, приправте сіллю.
картопляна бабка - фото крок 2
Очистіть і натріть картоплю.
картопляна бабка - фото крок 3
Додайте яйце, сметану, сіль, перець, цибулю і бекон. Змастіть формочки вершковим маслом і заповніть картопляної сумішшю. Також всі можна запекти в одній великій глибокій формі. Випікайте протягом 20-30 хвилин.

Схожі рецепти