Рецепт Картопля, запечений в фользі фото

Картопля, запечений в фользі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарніри
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо смажена картопля для вас занадто калорійна, а варена вже набридла, то вам варто дізнатися, як приготувати картоплю, запечений в фользі - легкий, корисний і дуже смачний гарнір для всієї родини.

Опис приготування:

Рецепт приготування картоплі, запеченого у фользі, мені подобається своєю варіативністю - вони, хто стежить за своєю фігурою, можуть їсти таку картоплю з сіллю і невеликою кількістю оливкової олії, любителі м'ясного - приготувати для неї начинку з обсмаженого бекону та цибулі, а шанувальники риби використовувати в тих же цілях шматочки скумбрії або форелі. Принцип приготування в будь-якому випадку буде зводитися до того, що картоплю потрібно запекти у фользі до готовності, а потім вийняти, відкрити фольгу, надрізати бульби і, заповнивши їх улюбленої начинкою, ще раз ненадовго відправити в духовку.

Я хочу розповісти вам, як приготувати картоплю, запечений в фользі зі сметанно-часниковим соусом - цей рецепт користується в нашій родині особливою популярністю. Але ви, повторюся, можете слідувати своїм власним уподобанням - простір для фантазії тут практично необмежений!

  • Картопля - 10 штук
  • Крем - 1 Склянка
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Зелен петрушки і кропу - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
картопля, запечений в фользі - фото крок 1
Картопля ретельно вимити й обсушити. Чистити його не потрібно, але, за потреби, видалити пошкоджені місця і"зелень" .
картопля, запечений в фользі - фото крок 2
Фольгу змастити маслом.
картопля, запечений в фользі - фото крок 3
Кожну картоплину щільно загорнути в 2-3 шару фольги.
картопля, запечений в фользі - фото крок 4
Укласти на деко і запікати при температурі 200 ° С приблизно 40-50 хвилин (в залежності від розміру і сорту бульб).
картопля, запечений в фользі - фото крок 5
Часник почистити і подрібнити ножем (або пропустити через прес).
картопля, запечений в фользі - фото крок 6
Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати.
картопля, запечений в фользі - фото крок 7
Змішати часник і зелень зі сметаною, посолити, додати перець.
картопля, запечений в фользі - фото крок 8
Картопля перевірити на готовність. Для цього потрібно натиснути на нього через фольгу ложкою - якщо картопля м'який, значить він готовий.
Гострим ножем зробити поздовжній або хрестоподібний надріз на кожній картоплині (фольгу не знімати) і заповнити її соусом.
картопля, запечений в фользі - фото крок 9
Надіслати картопля в духовку ще на 5 хвилин, після чого подати до столу, розклавши по порційних тарілках. Їдять таку картоплю прямо з фольги (так він довше залишається теплим) маленькими ложечками.
Смачного!

Схожі рецепти