Картопля, запечений в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо смажена картопля для вас занадто калорійна, а варена вже набридла, то вам варто дізнатися, як приготувати картоплю, запечений в фользі - легкий, корисний і дуже смачний гарнір для всієї родини.
Рецепт приготування картоплі, запеченого у фользі, мені подобається своєю варіативністю - вони, хто стежить за своєю фігурою, можуть їсти таку картоплю з сіллю і невеликою кількістю оливкової олії, любителі м'ясного - приготувати для неї начинку з обсмаженого бекону та цибулі, а шанувальники риби використовувати в тих же цілях шматочки скумбрії або форелі. Принцип приготування в будь-якому випадку буде зводитися до того, що картоплю потрібно запекти у фользі до готовності, а потім вийняти, відкрити фольгу, надрізати бульби і, заповнивши їх улюбленої начинкою, ще раз ненадовго відправити в духовку.
Я хочу розповісти вам, як приготувати картоплю, запечений в фользі зі сметанно-часниковим соусом - цей рецепт користується в нашій родині особливою популярністю. Але ви, повторюся, можете слідувати своїм власним уподобанням - простір для фантазії тут практично необмежений!
- Картопля - 10 штук
- Крем - 1 Склянка
- Часник - 4-5 зубчиків
- Зелен петрушки і кропу - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
Гострим ножем зробити поздовжній або хрестоподібний надріз на кожній картоплині (фольгу не знімати) і заповнити її соусом.
Смачного!