Картопля, запечений в духовці у фользі з салом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо повсякденні гарніри злегка набридли, пропоную класичний рецепт картоплі, запеченого в духовці у фользі з салом, знайомий і улюблений багатьма з дитинства.
Приготувати картоплю, запечений в духовці у фользі з салом в домашніх умовах можна в якості основного блюда, подавши його до столу з овочами або соусом, або як гарнір до м'ясного, наприклад. Урізноманітнити традиційний варіант можна спеціями для картоплі або ароматними травами.
- Сало - 12 скибочок
- Картопля - 6 штук
- Сіль - За смаком
1. Картопля середнього розміру потрібно вимити, очистити і розрізати навпіл. Викладіть в глибоку миску, додайте дрібку солі. Як слід перемішайте, щоб рівномірно розподілити сіль або інші спеції. При бажанні можна додати чайну ложку сметани, щоб картопля, запечений в духовці у фользі з салом в домашніх умовах, був ще апетитний.
2. Сало, попередньо відправивши його в морозилку на 7-10 хвилин, наріжте тонкими скибочками за розміром картоплі. Можна використовувати також сало з м'ясним прошарком, це додасть картоплі цікавий аромат.
3. Листочок фольги розгорніть, викладіть на нього половинку картоплі, а зверху - сало. Потім - другу половинку і ще скибочку сала. Акуратно загорніть фольгу, щоб в процесі запікання жир не витікав.
4. На дно жароміцної форми викладіть картоплю, відправте його в розігріту духовку. При середній температурі запікайте приблизно 50-55 хвилин. Готовність можна перевірити, акуратно проколів картоплю сірником або зубочисткою.
5. Ось і весь простий рецепт картоплі, запеченого в духовці у фользі з салом. Після приготування трохи остудіть і акуратно розгорніть фольгу. Можна присипати блюдо для подачі подрібненою зеленню або тертим сиром.