Картопля, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам набридло картопляне пюре або будь-які банальні гарніри з картоплі, то в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати картоплю, запечену в духовці. Такий картоплі вся ваша сім'я буде рада.
Такий картопля нікого не залишить байдужим, він виходить смачним, ароматним і неповторним.
Простота цієї страви вражає тим, як вишукано виглядає його подача. Такий гарнір знайде своє місце і на святковому столі.
Якщо вдома не виявилося пармезану, то замініть його на будь-який інший сир, також можете додати до картоплі улюблену приправу.
Смачного!
- Картопля молода - 4 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль морська - За смаком
- Мелений перець - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Пармезан - 30 грам
1
Картопля добре помийте. Проткніть всюди кожен бульба виделкою.
2
Духовку розігрійте до 170 З.
3
Картопля натріть оливковою олію, перцем і сіллю. Запікайте в духовці до м'якого стану або хрусткої скоринки близько 1 годину.
4
Гарячий картопля надріжте зверху, посипте сіллю, перцем, покладіть по шматочку вершкового масла і тертий пармезан.
5
Картопля поставте назад в духовку на 3-5 хвилин.