Картопля запечена половинками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Зі звичайного картоплі можна приготувати смачний гарнір для м'яса або птиці, риби, подати його як самостійну страву. Головне - використовувати ароматні спеції і прянощі при запіканні половинок.
Овочевий гарнір дуже легко приготувати, якщо у вас в наявності всього лише звичайна картопля. Використовуйте духовку і прянощі для отримання рум'яного і ароматного страви для всієї родини. Сорт картоплі особливої ролі не грає, головне - не забудьте долити трохи теплої води, щоб половинки коренеплоду не вийшло щільними на смак.
- Картопля - 4-5 штук
- Масло рослинне - 10 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Паприка мелена солодка - 3 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Коренеплоди очистіть від шкірки, промийте у воді.
Форму для запікання змастіть рослинною олією. Розріжте промиті бульби навпіл і викладіть у форму. Бажано використовувати стільки картоплі, щоб все половинки виклалися одним шаром, то наші люди із них можуть не пропектися.
Додати сіль, поперчіть половинки і висипте на них мелену солодку паприку. Можна додати і інші пряні трави або приправи, але тільки мелені - інші підгорять при запіканні. Влийте по стінці в форму теплу воду. Без неї картопля погано пропікається, а з рідиною - буде соковитим і розсипчастим!
Помістіть форму в розігріту до 200 градусів духовку, запор навколо 25 хвилин, час від часу поглядаючи, щоб блюдо не підгоріло.
Запечені половинки картоплі викладіть на тарілку і подайте до столу гарячими разом з соліннями, квашеними овочами, м'ясними закусками або соусами.