Рецепт Картопля запечена половинками в духовці фото

Картопля запечена половинками в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Кубанська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Зі звичайного картоплі можна приготувати смачний гарнір для м'яса або птиці, риби, подати його як самостійну страву. Головне - використовувати ароматні спеції і прянощі при запіканні половинок.

Опис приготування:

Овочевий гарнір дуже легко приготувати, якщо у вас в наявності всього лише звичайна картопля. Використовуйте духовку і прянощі для отримання рум'яного і ароматного страви для всієї родини. Сорт картоплі особливої ​​ролі не грає, головне - не забудьте долити трохи теплої води, щоб половинки коренеплоду не вийшло щільними на смак.

  • Картопля - 4-5 штук
  • Масло рослинне - 10 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Сіль - 3 щіпки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Паприка мелена солодка - 3 щіпки
картопля запечена половинками в духовці - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Коренеплоди очистіть від шкірки, промийте у воді.
картопля запечена половинками в духовці - фото крок 2
Форму для запікання змастіть рослинною олією. Розріжте промиті бульби навпіл і викладіть у форму. Бажано використовувати стільки картоплі, щоб все половинки виклалися одним шаром, то наші люди із них можуть не пропектися.
картопля запечена половинками в духовці - фото крок 3
Додати сіль, поперчіть половинки і висипте на них мелену солодку паприку. Можна додати і інші пряні трави або приправи, але тільки мелені - інші підгорять при запіканні. Влийте по стінці в форму теплу воду. Без неї картопля погано пропікається, а з рідиною - буде соковитим і розсипчастим!
картопля запечена половинками в духовці - фото крок 4
Помістіть форму в розігріту до 200 градусів духовку, запор навколо 25 хвилин, час від часу поглядаючи, щоб блюдо не підгоріло.
картопля запечена половинками в духовці - фото крок 5
Запечені половинки картоплі викладіть на тарілку і подайте до столу гарячими разом з соліннями, квашеними овочами, м'ясними закусками або соусами.

Схожі рецепти