Рецепт Картопля запечена половинками в духовці фото

Картопля запечена половинками в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Кубанська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарніри

Зі звичайного картоплі можна приготувати смачний гарнір для м'яса або птиці, риби, подати його як самостійну страву. Головне - використовувати ароматні спеції і прянощі при запіканні половинок.

Овочевий гарнір дуже легко приготувати, якщо у вас в наявності всього лише звичайна картопля. Використовуйте духовку і прянощі для отримання рум'яного і ароматного страви для всієї родини. Сорт картоплі особливої ​​ролі не грає, головне - не забудьте долити трохи теплої води, щоб половинки коренеплоду не вийшло щільними на смак.

  • Картопля - 4-5 штук
  • Масло рослинне - 10 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Сіль - 3 щіпки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Паприка мелена солодка - 3 щіпки
картопля запечена половинками в духовці - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Коренеплоди очистіть від шкірки, промийте у воді.
картопля запечена половинками в духовці - фото крок 2
Форму для запікання змастіть рослинною олією. Розріжте промиті бульби навпіл і викладіть у форму. Бажано використовувати стільки картоплі, щоб все половинки виклалися одним шаром, то наші люди із них можуть не пропектися.
картопля запечена половинками в духовці - фото крок 3
Додати сіль, поперчіть половинки і висипте на них мелену солодку паприку. Можна додати і інші пряні трави або приправи, але тільки мелені - інші підгорять при запіканні. Влийте по стінці в форму теплу воду. Без неї картопля погано пропікається, а з рідиною - буде соковитим і розсипчастим!
картопля запечена половинками в духовці - фото крок 4
Помістіть форму в розігріту до 200 градусів духовку, запор навколо 25 хвилин, час від часу поглядаючи, щоб блюдо не підгоріло.
картопля запечена половинками в духовці - фото крок 5
Запечені половинки картоплі викладіть на тарілку і подайте до столу гарячими разом з соліннями, квашеними овочами, м'ясними закусками або соусами.

Схожі рецепти