Рецепт Запечені баклажани половинками фото

Запечені баклажани половинками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю

Що може бути простіше баклажана в духовці? Однак все прості, але смачні страви, мають свої секрети приготування. У цьому рецепті я розповім, як приготувати запечені баклажани половинками.

Нижче я розповім докладніше, як приготувати запечені баклажани половинками. У ароматне масло можна додати 1/2 ç.l. Сиропу агави. Замість італійських трав можна взяти суміш з п'яти перців, сушений лук або мелений коріандр. Використовуються мінімум інгредієнтів! А баклажани виходять такими соковитими, ароматними і смачними, що тепер готую тільки так!

  • Баклажан - 1 штука
  • Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Італійські трави - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
запечені баклажани половинками - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
запечені баклажани половинками - фото крок 2
Баклажани розрізати уздовж, НЕ відрізаючи хвостик. Зробіть надрізи навхрест, посипте сіллю і цукром. Залиште на 10-15 хвилин.
запечені баклажани половинками - фото крок 3
Розігрійте духовку до 250 градусів. Баклажани промийте в холодній воді, акуратно відіжміть. Викладіть їх розрізом вниз на решітку. Запікайте 10 хвилин.
запечені баклажани половинками - фото крок 4
В цей час змішайте оливкова олія, італійські трави і подрібнений часник.
запечені баклажани половинками - фото крок 5
Витягніть баклажани з духовки. Перекладіть їх у форму для запікання, змастіть ароматним маслом з травами і запікайте ще 10 хвилин.
запечені баклажани половинками - фото крок 6
Запечена баклажан половинками готовий, смачного!

Схожі рецепти