Запечені баклажани половинками
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути простіше баклажана в духовці? Однак все прості, але смачні страви, мають свої секрети приготування. У цьому рецепті я розповім, як приготувати запечені баклажани половинками.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати запечені баклажани половинками. У ароматне масло можна додати 1/2 ç.l. Сиропу агави. Замість італійських трав можна взяти суміш з п'яти перців, сушений лук або мелений коріандр. Використовуються мінімум інгредієнтів! А баклажани виходять такими соковитими, ароматними і смачними, що тепер готую тільки так!
- Баклажан - 1 штука
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 1-2 зубчиків
- Італійські трави - За смаком
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Баклажани розрізати уздовж, НЕ відрізаючи хвостик. Зробіть надрізи навхрест, посипте сіллю і цукром. Залиште на 10-15 хвилин.
Розігрійте духовку до 250 градусів. Баклажани промийте в холодній воді, акуратно відіжміть. Викладіть їх розрізом вниз на решітку. Запікайте 10 хвилин.
В цей час змішайте оливкова олія, італійські трави і подрібнений часник.
Витягніть баклажани з духовки. Перекладіть їх у форму для запікання, змастіть ароматним маслом з травами і запікайте ще 10 хвилин.
Запечена баклажан половинками готовий, смачного!