Баклажани, запечені з помідорами і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам відмінний вид закуски або другої страви. Я просто приготувала його на сніданок. Подала до столу, але чоловік вирішив зробити з цієї страви бутерброд. На шматок хліба виклав - і з'їв.
Мої домашні придумали новий спосіб подачі цієї страви. На шматочок чорного хліба кладете два шматочки варено-копченої ковбаси. Зверху на ковбасу два таких кружечка баклажана - і споживаємо цей безцінний продукт. Дуже смачно. Спробуйте.
- Баклажан - 3 штуки
- Помідор - 5 штук
- Сметана або майонез - За смаком
- Печериці - 100 грам
- Спеції - За смаком
- Сир твердий - 150 грам
Баклажани потрібно нарізати кружечками. Додати сіль, і дайте полежати на столі 20 хвилин.
Деко застеліть фольгою. Викладіть баклажани в один шар.
На кожне коло баклажана викладіть нарізані печериці.
Щоб гриби краще лежали, я злегка змастила кожен кружечок баклажана майонезом (можна використовувати сметану). На кожен гриб викладіть по шматочку помідора.
Натріть на тертці твердий сир. Посипте їм баклажани.
Запікайте баклажани в духовці близько 20 хвилин. Подайте до столу злегка остиглими.