Картопля в горщиках з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Готувати в горщиках - суцільне задоволення! Виходить і смачно і красиво!
Запечена таким чином картопля з грибами відмінно підходить на обід або вечерю. Дуже апетитне блюдо!
Готуємо картоплю в горщиках з грибами в домашніх умовах. Приготована таким чином їжа виходить набагато смачніше, чем та, що готувалася в каструлі або на сковороді. Овочі і гриби виходять м'якими, соковитими і неймовірно ароматними. До столу блюдо подається в горщиках!
- Картопля - 300 грам
- Печериці - 300 грам
- Гриби білі сушені - 20 грам
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Бульйон - За смаком
Білі гриби ретельно промийте і залийте холодною водою на 20 хвилин. Тим часом, нарізаємо картоплю і цибулю кубиками. Печериці - тонкими скибочками. Сир натираємо на тертці.
Картопля посоліть і обсмажте на олії, приблизно 5 хвилин.
Також обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
Додаємо до цибулі печериці та частина білих грибів. Перецьь і сіль за смаком. Готуємо 5 хвилин.
У горщик кладемо половину обсмажених грибів і половину білих грибів. Кладемо ложку сметани.
Викладаємо картопля, зверху ще ложку сметани.
На картопля кладемо залишився гриби, сметану і тертий сир. Заливаємо воду або бульйон, щоб заповнилася 1/4 частина горщика.
Накрийте горщики кришками і помістіть в духовку. Запікаємо 45 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!