Рецепт Картопля з грибами в горщиках фото

Картопля з грибами в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Класичний рецепт картоплі з грибами в горщиках - це, як то кажуть, "просто, но со вкусом" . Ще один приклад того, що з недорогих продуктів можна приготувати цілком"святкове" страва!

Опис приготування:

Будь-яке сімейне торжество від присутності на столі цього блюда тільки виграє. Вегетаріанців воно порадує відсутністю м'яса, а м'ясоїдів - ситністю і насиченим смаком. Все-таки картопля з грибами - це, друзі мої, універсальне поєднання, яке не може не сподобатися. Ну і подача в горщиках - як там не є святкова! - нікого не залишить байдужим.

Єдиний мінус рецепта приготування картоплі з грибами в горщиках - блюдо виходить досить калорійне. Так що не зловживайте.

Але якщо ви не боїтеся поправитися - спробуйте картопля і гриби з цибулею перед закладанням в горщики трохи обсмажити в невеликій кількості рослинного масла. Вийде ще смачніше!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Гриби (печериці) - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Вершки - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком (перець, мускатний горіх, сушений кріп і т.Д.)
  • Сир твердий - 150 грам
картопля з грибами в горщиках - фото крок 1
Картопля вимити, очистити і нарізати кружечками товщиною приблизно 0, 5 см.
картопля з грибами в горщиках - фото крок 2
Вимити, обсушити і досить крупно нарізати гриби.
картопля з грибами в горщиках - фото крок 3
Лук нашаткувати.
картопля з грибами в горщиках - фото крок 4
Сир натерти на крупній тертці.
картопля з грибами в горщиках - фото крок 5
У кожен горщик укладаємо шар картоплі, потім цибулю і, останнім шаром, гриби.
картопля з грибами в горщиках - фото крок 6
Вершки зігріваємо до кімнатної температури (або навіть трохи тепліше) і змішуємо з сіллю і спеціями.
Заливаємо вершками вміст кожного горщика.
картопля з грибами в горщиках - фото крок 7
Відправляємо горщики в розігріту до 200 ° С духовку на 40 хвилин, після чого обережно дістаємо їх і посипаємо верхній шар тертим сиром.
Запікаємо ще хвилин 10.
картопля з грибами в горщиках - фото крок 8
Після цього обережно дістаємо, кожен горщик встановлюємо на застелену серветкою тарілку і подаємо на стіл.

Схожі рецепти