Картопля у вершках в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Не варто ламати голову над тим, як приготувати картоплю в вершках в мультиварці, адже це дуже просто! ділюся рецептом, який допоможе вам впоратися з завданням на п'ять з плюсом.
Рецепт приготування картоплі в вершках в мультиварці зовсім нескладний, але результат вас порадує, обіцяю. М'які, соковиті скибочки картоплі, наскрізь просочені вершками, ароматами мускатного горіха, запашного перцю і часнику… знизу - пишна подушка з томленого лука, зверху - тягуча сирна "шубка" … Це дивно смачна страва! І, при цьому, яке не потребує постійного контролю за процесом приготування - мультиварка тим і хороша, що здатна самостійно впорається з будь-якій кулінарній завданням.
Ну що, приступимо?
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вершки - 1, 5 склянки
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
Картопля добре вимити і почистити.
Цибулю почистити і порізати півкільцями.
Картопля - довільними шматочками (можна кружками, можна часточками або кубиками).
Включити мультиварку на режим "смаження" (або аналогічний). Розтопити в чаші вершкове масло.
Протягом 2-3 хвилин притомленим в ньому цибулю.
Викласти зверху картопля, посолити.
Натерти на крупній тертці сир.
Почистити і подрібнити часник.
Посипати картопля часником, перцем, мускатним горіхом і сиром, залити вершками.
Готувати на режимі "гасіння" приблизно 40 хвилин.
Готову картоплю подавати гарячим - з томатним соусом і свіжими овочами це просто казка! :)
Готову картоплю подавати гарячим - з томатним соусом і свіжими овочами це просто казка! :)