Картопля з грибами в вершках
(покроковий рецепт з фото)
Картопля з грибами в вершках - блюдо перед яким я ніколи не можу встояти, аж надто апетитно воно виглядає. Смак залежить від використовуваних грибів. Я готую з білими, лисичками або печерицями.
Картопля з грибами в вершках з даного рецептом - дуже смачне і ситне блюдо. Кількість інгредієнтів розраховане аж на 10 людина, тому якщо вам потрібно приготувати менше, зменшуйте кількість інгредієнтів. А взагалі, блюдо не тільки смачне і зовні привабливе, але і дуже дешеве, якщо ви звичайно самі збираєте гриби, яких в сезон буває дуже багато. Смачніше всього картопля виходить з білими грибами і лисичками, але з печерицями теж нічого, навіть з консервованими грибами виходить непогано. Пробуйте, я думаю вам дуже сподобається
- Картопля - 12 штук
- Вершки або сметана - 500 грам
- Гриби - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
Картоплю чистимо і нарізаємо невеликими шматочками, закладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і ставимо варитися.
Картопля повинен повністю зваритися.
В цей час займемося іншими інгредієнтами. Гриби наріжемо пластинами, цибуля дрібними кубиками. Морква натремо на крупній тертці. У пательні розігріваємо олію. Закладаємо спочатку цибулю, потім гриби. Обсмажуємо до золотистого.
Потім додаємо моркву. Трохи згасимо, щоб вона стала м'якою, далі додаємо сметану.
Все перемішуючи, доводимо до кипіння.
Потім картопля перекладаємо в посуд для випікання, зверху кладемо вершково-грибну сумішшю і відправляємо все в духовку (180 г) з 15 хвилин.
Смачного!