Картопля у вершках
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування картоплі в вершках - це щось особливе! Картопля і виходить і не смажена, і не тушкована, а наскрізь просочена ніжними вершками, ароматами часнику і трав. Пробуємо? :)
Такий картопля просто гріх подавати як гарнір - настільки він гарний! Та й калорій в ньому вистачає, так що я вважаю за краще подавати його без м'яса, просто з легким салатом зі свіжих овочів. В крайньому випадку, можна додати до картоплі парову рибу (найкраще, звичайно, червону) - це дійсно буде дуже смачно! Загалом, я впевнена, що дізнавшись, як приготувати картоплю в вершках, ви розберетеся з чим і як його подати. Почнемо?
- Картопля - 1 кілограм
- Вершки - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Пряні трави - За смаком (чебрець, кейбер, орегано і т.Д.)
Картопля вимити і почистити.
Нарізати на кружечки приблизно 0, 5 сантиметра товщиною.
Розігріти сковороду з вершковим маслом.
Обсмажити картопля з двох боків до золотистої скоринки.
Змішати вершки з сіллю, перцем, мускатним горіхом і пряними травами.
Скласти обсмажену картоплю в сковороду з високими бортами або сотейник. Залити вершками і тушкувати на повільному вогні під кришкою до готовності (приблизно 10-15 хвилин).
Готову картоплю посипати дрібно нарізаною зеленню і подати на стіл. Смачного!