Рецепт Картопля у вершках фото

Картопля у вершках
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Датська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування картоплі в вершках - це щось особливе! Картопля і виходить і не смажена, і не тушкована, а наскрізь просочена ніжними вершками, ароматами часнику і трав. Пробуємо? :)

Опис приготування:

Такий картопля просто гріх подавати як гарнір - настільки він гарний! Та й калорій в ньому вистачає, так що я вважаю за краще подавати його без м'яса, просто з легким салатом зі свіжих овочів. В крайньому випадку, можна додати до картоплі парову рибу (найкраще, звичайно, червону) - це дійсно буде дуже смачно! Загалом, я впевнена, що дізнавшись, як приготувати картоплю в вершках, ви розберетеся з чим і як його подати. Почнемо?

  • Картопля - 1 кілограм
  • Вершки - 1, 5 склянки
  • Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Пряні трави - За смаком (чебрець, кейбер, орегано і т.Д.)
картопля у вершках - фото крок 1
Картопля вимити і почистити.
картопля у вершках - фото крок 2
Нарізати на кружечки приблизно 0, 5 сантиметра товщиною.
картопля у вершках - фото крок 3
Розігріти сковороду з вершковим маслом.
картопля у вершках - фото крок 4
Обсмажити картопля з двох боків до золотистої скоринки.
картопля у вершках - фото крок 5
Змішати вершки з сіллю, перцем, мускатним горіхом і пряними травами.
картопля у вершках - фото крок 6
Скласти обсмажену картоплю в сковороду з високими бортами або сотейник. Залити вершками і тушкувати на повільному вогні під кришкою до готовності (приблизно 10-15 хвилин).
картопля у вершках - фото крок 7
Готову картоплю посипати дрібно нарізаною зеленню і подати на стіл. Смачного!

Схожі рецепти