Картопля тушкована з цибулею і кетчупом
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом приготування картоплі, який дуже люблять в нашій родині. Готується блюдо легко, а виходить - пальчики оближеш! Томлена на повільному вогні картопля у вершковому соусі може виступати і як гарнір, і як самостійне блюдо. Загалом, записуйте мій рецепт!
Для приготування знадобиться вершки, кетчуп без цукру і крохмалю, багато луки і, звичайно ж, картопля. Вибирайте чисту, без помітних дефектів, ідеально підійде молода картопля. А детальніше, як приготувати картоплю тушковану з луком і кетчупом, я розповім в покроковому описі нижче.
- Картопля - 600-700 грам
- Вершки 12% - 200 мілілітрів
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте продукти для рецепта.
Цибуля наріжте півкільцями.
Розтопіть на сковороді вершкове масло разом з рослинним.
Обсмажуйте цибулю до м'якості на середньому вогні. У мене на це пішло близько 10 хвилин.
Поки смажиться цибуля, помийте картоплю і наріжте разом зі шкіркою на шматочки середнього розміру.
Перекладіть картоплю в сковороду. Перемішайте.
Розведіть кетчуп з вершками. Влийте цей соус в сковороду. Додати сіль.
Залиште картоплю гаситися 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Потім перемішайте, додайте перець. І залиште гаситися ще на 20-30 хвилин.
Картопля тушкована з цибулею і кетчупом готова, приємного вам апетиту!