Рецепт Картопля тушкована з цибулею фото

Картопля тушкована з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви віддаєте перевагу прості і доступні страви, тоді цей рецепт приготування картоплі, тушкованого з цибулею, обов'язково буде вам до смаку. Апетитний, ніжний і ароматний - прекрасний варіант.

Опис приготування:

1. На сковороду налийте трохи оливкового або будь-якого іншого рослинного масла і додайте трішки вершкового.

2. Очистіть цибулю, наріжте його тонкими півкільцями. Обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору.

3. Паралельно очистіть, вимийте і наріжте картоплю. Якщо ви використовуєте молоду картоплю, то достатньо її просто добре вимити.

4. Викладіть цибулю з сковороди, додайте ще трохи олії. Цей простий рецепт картоплі, тушкованого з цибулею, підійде як для сотейника, так і для горщиків, наприклад. У першому варіанті можна відразу обсмажувати в сотейнику, щоб нічого не перекладати.

5. Обсмажте на сильному вогні шматочки картоплі з усіх боків.

6. Викладіть в сотейник або в горщики цибулю і картоплю. Додайте за смаком сіль і перець.

7. Для аромату в цей рецепт приготування картоплі, тушкованого з цибулею, використовується лавровий лист і чебрець. Ви можете також взяти інші трави, а також доповнити блюдо часником, наприклад.

8. Влийте трохи води або бульйону, залиште гаситися приблизно на 30-35 хвилин.

9. Перед подачею присипте подрібненою петрушкою. Смачного!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Гілочка чебрецю - 2-3 штук
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Петрушка - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
1. На сковороду налийте трохи оливкового або будь-якого іншого рослинного масла і додайте трішки вершкового.

2. Очистіть цибулю, наріжте його тонкими півкільцями. Обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору.

3. Паралельно очистіть, вимийте і наріжте картоплю. Якщо ви використовуєте молоду картоплю, то достатньо її просто добре вимити.

4. Викладіть цибулю з сковороди, додайте ще трохи олії. Цей простий рецепт картоплі, тушкованого з цибулею, підійде як для сотейника, так і для горщиків, наприклад. У першому варіанті можна відразу обсмажувати в сотейнику, щоб нічого не перекладати.

5. Обсмажте на сильному вогні шматочки картоплі з усіх боків.

6. Викладіть в сотейник або в горщики цибулю і картоплю. Додайте за смаком сіль і перець.

7. Для аромату в цей рецепт приготування картоплі, тушкованого з цибулею, використовується лавровий лист і чебрець. Ви можете також взяти інші трави, а також доповнити блюдо часником, наприклад.

8. Влийте трохи води або бульйону, залиште гаситися приблизно на 30-35 хвилин.

9. Перед подачею присипте подрібненою петрушкою. Смачного!

Схожі рецепти