Картопля по-іспанськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування картоплі, нарізаного кубиками і обсмаженого, политого гострим томатним соусом - kartofelya іспанською мовою. Ще його називають ПАТАТАС бравас.
Ви коли-небудь пробували картопля по-іспанськи? Назва цієї страви - patatas bravas - перекладається c іспанського як «злий картопля». Цей рецепт дуже популярний в Іспанії і якщо Ви - любитель гостренького, то і Вам він дуже сподобається.
- Картоплі - 1500 грам
- Оливкового масла - 20 грам
- Помідорів - 600 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часнику - 1 штука
- Борошна - 1 Ст. Ложка
- Перець - 2 чайних ложки
- Чилі - 1/2 чайних ложки
- Кмину - 1/4 чайних ложки
- Червоного винного оцту - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - - За смаком
1. Дрібно порізати цибулю і часник. У блендері перемолоти помідори до пюре. Почистити картоплю і нарізати трисантиметровим кубиками.
2. Влити оливкове масло в сковорідку і розігріти на середньому вогні. Додати цибулю і часник. Готувати 5 хвилин, часто перевертаючи цибулю, поки він не стане прозорим. Додати перець, чилі, кмин, червоний винний оцет і заважати близько хвилини.
3. Додати помідори і змішати всі інгредієнти. Дати соусу покипіти на слабкому вогні 15 хвилин. Спробувати на смак і додати солі і перцю за смаком.
4. Помішуючи соус, додати борошно і добре перемішати. Соус повинен загуснути. За допомогою блендера перемолоти соус. Процідити.
5. Картопля, нарізаний кубиками, покласти в підсолену воду і готувати на середньому вогні 8 хвилин. Влити оливкове масло в сковорідку і розігріти на середньому вогні. Покласти туди картоплю і обсмажити до золотистого кольору. Це займе приблизно 10 хвилин.
6. Картопля викласти на тарілку, посолити, поперчити. Полити соусом або подати соус окремо. Соус можна заморозити, а потім розігріти.