Картопля по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування картоплі по-грецьки обрадує всіх любителів овочів. Це яскраве, красиве і смачне блюдо ідеально впишеться в вегетаріанське меню, але буде цілком доречно і на столі м'ясоїдів! :)
Звичайно, його можна використовувати як гарнір, але я б не радила - картопля по-грецьки хороший сам по собі, та й калорій в ньому цілком вистачає. Ну хіба що, із запеченою в духовці червоною рибою… Але і то - в самому крайньому випадку; ).
Дізнавшись, як приготувати картоплю по-грецьки, ви переконаєтеся - це швидко, просто і недорого. А блюдо виходить таким красивим і насиченим, що крім "вау! " ваші домашні нічого не зможуть виязикати. До тих самих пір, поки не зметуть все дочиста - після цього обов'язково підуть подяки і прохання приготувати картоплю по-грецьки ще раз! :)
- Картопля - 1 кілограм
- Стебла цибулі-порею - 1-2 штук
- Перець болгарський - 2 штуки (бажано різнокольоровий)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло топлене - 50 грам (можна замінити рослинним)
- Сир "фета" - 100-150 грам
- Пучок свіжого чебрецю - 1 штука (можна замінити парою чайних ложок сухого)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком

Картопля вимити, очистити і нарізати кружальцями по 3-5 міліметрів товщиною.

Обсмажити кожен кружечок на топленому маслі з двох сторін. Смажити невеликими порціями, до золотисто-рум'яного кольору. Посолити, поперчити.

Лук-порей нарізати тонкими кільцями.

Болгарський перець - смужками або півкільцями.

Часник дрібно порубати ножем.

Сир нарізати кубиками.

У сковороді, де смажився картопля, розігріти залишки топленого масла і протягом 1 хвилини обсмажити часник.

Додати перець і порей, смажити ще 10 хвилин. Постійно помішуючи.

Посолити, поперчити, додати чебрець і картопля. Перемішати, прогріти протягом декількох хвилин, після чого подавати на стіл - зі свіжим хлібом і червоним сухим вином!