Рецепт Картопля по-грецьки фото

Картопля по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування картоплі по-грецьки обрадує всіх любителів овочів. Це яскраве, красиве і смачне блюдо ідеально впишеться в вегетаріанське меню, але буде цілком доречно і на столі м'ясоїдів! :)

Опис приготування:

Звичайно, його можна використовувати як гарнір, але я б не радила - картопля по-грецьки хороший сам по собі, та й калорій в ньому цілком вистачає. Ну хіба що, із запеченою в духовці червоною рибою… Але і то - в самому крайньому випадку; ).

Дізнавшись, як приготувати картоплю по-грецьки, ви переконаєтеся - це швидко, просто і недорого. А блюдо виходить таким красивим і насиченим, що крім"Вау! " ваші домашні нічого не зможуть виязикати. До тих самих пір, поки не зметуть все дочиста - після цього обов'язково підуть подяки і прохання приготувати картоплю по-грецьки ще раз! :)


  • Картопля - 1 кілограм
  • Стебла цибулі-порею - 1-2 штук
  • Перець болгарський - 2 штуки (бажано різнокольоровий)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Масло топлене - 50 грам (можна замінити рослинним)
  • Сир"Фета" - 100-150 грам
  • Пучок свіжого чебрецю - 1 штука (можна замінити парою чайних ложок сухого)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
картопля по-грецьки - фото крок 1
Картопля вимити, очистити і нарізати кружальцями по 3-5 міліметрів товщиною.
картопля по-грецьки - фото крок 2
Обсмажити кожен кружечок на топленому маслі з двох сторін. Смажити невеликими порціями, до золотисто-рум'яного кольору. Посолити, поперчити.
картопля по-грецьки - фото крок 3
Лук-порей нарізати тонкими кільцями.
картопля по-грецьки - фото крок 4
Болгарський перець - смужками або півкільцями.
картопля по-грецьки - фото крок 5
Часник дрібно порубати ножем.
картопля по-грецьки - фото крок 6
Сир нарізати кубиками.
картопля по-грецьки - фото крок 7
У сковороді, де смажився картопля, розігріти залишки топленого масла і протягом 1 хвилини обсмажити часник.
картопля по-грецьки - фото крок 8
Додати перець і порей, смажити ще 10 хвилин. Постійно помішуючи.
картопля по-грецьки - фото крок 9
Посолити, поперчити, додати чебрець і картопля. Перемішати, прогріти протягом декількох хвилин, після чого подавати на стіл - зі свіжим хлібом і червоним сухим вином!

Схожі рецепти