Рецепт Картопля-гармошка з салом фото

Картопля-гармошка з салом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Сало
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Як же часто буває: приходиш додому після роботи втомлений, і так хочеться чогось смачненького, але щоб довго не возитися біля плити. Щось просте, але дуже смачне. Є відмінний рецепт картоплі!

Опис приготування:

Запікається картопля в духовці. У загальній сумі на її приготування у мене пішло 60 хвилин. Більше часу витрачається на те, щоб зробити рівні надрізи і розрізати сало. Бажано використовувати картоплю правильної овальної форми. Я додала трохи часнику, що зробило блюдо ще більш ароматним.

Дивіться, як приготувати картоплю-гармошку з салом і повторюйте рецепт.

  • Картопля - 4 штуки (з 2 порції)
  • Сало - 100 грам
  • Сир твердих сортів - 100 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Майонез - 1 Ст. Ложка
  • Петрушка - 1 пучок
картопля-гармошка з салом - фото крок 1
1. Очищати картоплю від шкірки немає необхідності. Досить добре промити її під струменем теплої води, використовуючи звичайну губку для миття посуду. Висушивши картоплю кухонними серветками, необхідно зробити розрізи поперек. До кінця не підводити.
картопля-гармошка з салом - фото крок 2
2. Після варто порізати сало і частина сиру тонкими скибочками. Дивіться, щоб ширина сала не перевищувала розмір картоплі. Вкладіть по шматочку сала в розрізи на картоплі. Більш апетитно буде, коли вкладіть сало і сир, чергуючи їх.
картопля-гармошка з салом - фото крок 3
3. Підготуйте лист. Накрийте його папером для випікання. Нагрейте духовку до 180-200 градусів. Запікайте картопля 40-45 хвилин. Перевіряти готовність необхідно, протикаючи акуратно картоплю ножем або виделкою. Дістаньте деко. Одну за одною картоплю злегка варто обмазати майонезом. Натріть на дрібній тертці сир. Присипте блюдо часником і сиром. Поставте знову в духовку, щоб сир розплавився.
картопля-гармошка з салом - фото крок 4
4. Дістаньте картоплю з духовки і посипте нарізаною петрушкою. Можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти