Картопля-гармошка під сирною скоринкою
(покроковий рецепт з фото)
У Росії це чудове блюдо назвали картоплею-гармошкою через схожість з відомим музичним інструментом. Пропоную вам спробувати варіант "гармошки" з ковбаскою і під сирною скоринкою. Смачно!
Ковбасу і сир можете вибирати на свій смак: напівкопчену ковбасу замінити на варену, а твердий сир - з motsarellu. У будь-якому випадку вийде дуже смачно і красиво! Як приготувати картоплю-гармошку під сирною скоринкою дивіться в покроковому рецепті.
- Картопля - 4-6 штук (досить великий)
- Сир твердий - 100 грам
- Ковбаса напівкопчена - 200 грам
- Кетчуп - 50 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Зелень свіжа - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Картопля помийте, наріжте гармошкою. Чи не дорізала до кінця, щоб зберегти цілісність.
За допомогою кулінарного пензлика змастіть картопля рослинним маслом між розрізами і зверху. Також сіль. Перекладіть картоплю на деко і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Ковбасу наріжте півколом. Сир натріть на крупній тертці.
Коли картопля буде готовий, вставте шматочки ковбаси в розрізи і полийте картопля кетчупом.
Посипте сиром і поставте в духовку ще на 5-7 хвилин.
Прикрасьте картопля свіжою зеленню і подавайте гарячою до столу. Наша картопля-гармошка готова!
Смачного!