Буряк під сирною скоринкою з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Запечена буряк може бути особливо смачною, якщо доповнити її ситної курочкою, смаженою цибулею і сиром, а також спеціями. Дивіться, як приготувати буряк під сирною скоринкою з майонезом.
Ароматне і смачна страва, приготоване з буряка, курки і сиру. Приємно доповнив смажену цибулю цю компанію. Зі спецій я пропоную чебрець або базилік, буде ароматно, тим більше, що в складі є часник. У більш багатий овочами сезон можна додати свіжий помідор, порізаний тонкими часточками. Або ж урізноманітнити смаженими грибами цю запіканку. Поїхали!
- Буряк - 2-3 штук
- Куряче філе - 1 штука (половина)
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Часник - 1 зубчик
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Чебрець - 1 Чайна ложка (або базилік)
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сир твердий - 70-100 грам
- Сухарі мелені - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
1. Підготуйте продукти. Буряк загорніть у фольгу і запечіть в духовці або просто відваріть в шкірці до готовності. У солоній воді відваріть і куряче філе.
2. Очистіть цибулю і поріжте півкільцями. Обсмажте на олії до м'якості. Додайте щіпку солі.
3. Буряк остудіть і очистіть, поріжте кільцями, велику буряк - півкільцями. Куряче філе розберіть на волокна або поріжте шматочками. Сир натріть на крупній тертці. Сметану і майонез змішайте зі спеціями або ароматними травами. Часник пропустіть через прес або поріжте слайсами.
4. Смажену цибулю зніміть з вогню.
5. Форму змастіть рослинною олією, посипте панірувальними сухарями. Покладіть щільно один до одного шматочки буряка.
6. Додати сіль, поперчіть. Розподіліть зверху часникові слайси і смажену цибулю.
7. Розподіліть шматочки курочки.
8. Залийте соусом курку (сметана + майонез + чебрець).
9. Зверху посипте щедро сиром і відправте в духовку буряк. Температура - 180 градусів, час - 15 хвилин.
10. Буряк під сирною скоринкою з майонезом готова! Пригощайтеся!