Пиріг з фрикадельками під сирною скоринкою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг виходить дуже поживний, смачний і ніжний. Випічка з категорії "на швидку руку" . Дуже виручає, коли гості на порозі або треба швидко і ситно нагодувати всю сім'ю.
Фрикадельки можна приготувати заздалегідь і зберігати їх в морозилці. В оригінальному варіанті вони йдуть в тісто в сирому вигляді, але мені до душі більше обсмажені. Такі фрикадельки виходять з хрусткою скоринкою, завдяки якій максимально зберігається весь сік всередині. Який спосіб вибрати вирішуйте самі. Приготувати пиріг з фрикадельками під сирною скоринкою можна до сімейної вечері або до приходу близьких друзів. Інгредієнти розраховані на розмір форми 18-20 см. Випічка ситна і дуже смачна! Беріть на замітку!
- Фарш м'ясний - 350 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вівсяні пластівці - 1/3 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 1 Склянка(+ 3 ст.Л. Для панірування)
- Кефір - 50 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Сир - 100 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Фарш перекладіть в глибоку миску.
Додайте тертий на крупній тертці цибулю, подрібнений часник, вівсяні пластівці (по бажанню), сіль і перець за смаком.
Влийте приблизно 50 мл. Холодної води для соковитості і все ретельно перемішайте.
Сформуйте з готового фаршу фрикадельки, обваляйте їх у борошні і перекладіть на добре розігріту сковороду.
Обсмажте фрикадельки з двох сторін на сильному вогні до легкої рум'яної скоринки. До готовності їх доводити не потрібно, так як вони дійдуть під час випічки в духовці.
У глибокій мисці збийте яйця з сіллю. Додайте кефір, борошно і розпушувач. Перемішайте все до однорідного стану. Testo майже.
Форму для випічки застеліть пергаментом. Дно і боки обсипте манкою або борошном і вилийте тісто. Розрівняйте його ложкою.
Зверху посипте тісто трохи тертим сиром і втисніть в тісто фрикадельки.
Змастіть фрикадельки зверху майонезом (можна замінити на сметану) і посипте тертим сиром. Запікайте при температурі 180 градусів близько 50 хвилин або до рум'яної скоринки зверху (орієнтуємося на свою духовку).
Пиріг з фрикадельками під сирною скоринкою готовий. Дайте йому постояти 15-20 хвилин і подавайте до столу.
Смачного!