Запіканка з тунцем під сирною скоринкою
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і ситна, але не дуже важка запіканка для сімейної вечері. Знадобиться лише баночка тунця і варений рис. Адже риба і рис створені одне для одного! готуємо?
Для різноманітності можете зварити для запіканки бурий рис або суміш з декількох видів. Крім зеленої цибулі додайте свіжу петрушку або кріп. Загалом, доповнюйте на свій смак! А я буду розповідати, як приготувати запіканку з тунцем під сирною скоринкою.
- Тунець консервований - 200 грам
- Мал - 200 грам
- Черрі - 7-10 штук
- Цибуля зелена - пучок (невеликий)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сир твердий - 100 грам (або моцарелла для запікання)
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тунець нам знадобиться без розсолу. Мал заздалегідь відварити в підсоленій воді.
Шматочки тунця звільніть від кісток і розімніть вилкою. Змішайте з вареним рисом.
Форму змастіть рослинною олією. На дно форми викладіть рисову масу. Зверху розкладіть шматочки черрі і посічену зелень.
Сир натріть на крупній тертці і розділіть на 2 частини. Одну частину змішайте з молоком і яйцями. Посоліть і поперчіть за смаком, рівномірно залийте рис. Поставте запікатися на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Потім посипте запіканку сиром, що залишився і поставте в духовку ще на 7-10 хвилин.
Смачного!