Рецепт Запіканка з тунцем під сирною скоринкою фото

Запіканка з тунцем під сирною скоринкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Крупи , Мал , Консервований тунець , Тунець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачна і ситна, але не дуже важка запіканка для сімейної вечері. Знадобиться лише баночка тунця і варений рис. Адже риба і рис створені одне для одного! готуємо?

Опис приготування:

Для різноманітності можете зварити для запіканки бурий рис або суміш з декількох видів. Крім зеленої цибулі додайте свіжу петрушку або кріп. Загалом, доповнюйте на свій смак! А я буду розповідати, як приготувати запіканку з тунцем під сирною скоринкою.

  • Тунець консервований - 200 грам
  • Мал - 200 грам
  • Черрі - 7-10 штук
  • Цибуля зелена - пучок (невеликий)
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сир твердий - 100 грам (або моцарелла для запікання)
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
запіканка з тунцем під сирною скоринкою - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тунець нам знадобиться без розсолу. Мал заздалегідь відварити в підсоленій воді.
запіканка з тунцем під сирною скоринкою - фото крок 2
Шматочки тунця звільніть від кісток і розімніть вилкою. Змішайте з вареним рисом.
запіканка з тунцем під сирною скоринкою - фото крок 3
Форму змастіть рослинною олією. На дно форми викладіть рисову масу. Зверху розкладіть шматочки черрі і посічену зелень.
запіканка з тунцем під сирною скоринкою - фото крок 4
Сир натріть на крупній тертці і розділіть на 2 частини. Одну частину змішайте з молоком і яйцями. Посоліть і поперчіть за смаком, рівномірно залийте рис. Поставте запікатися на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
запіканка з тунцем під сирною скоринкою - фото крок 5
Потім посипте запіканку сиром, що залишився і поставте в духовку ще на 7-10 хвилин.
запіканка з тунцем під сирною скоринкою - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти