Курка під сирною скоринкою
(покроковий рецепт з фото)
Чи любите ви поєднання курячого філе з сиром так, як люблю його я? А якщо додати до цього хрустку панірування? Вже слинки побігли! Пора йти на кухню і творити новий рецепт. Читайте і приступайте!
У покроковому рецепті описано, як приготувати курку під сирною скоринкою з картоплею і морквяним пюре. А також до цього додамо вершковий соус. Блюдо досить просте, але на вигляд не скажеш. Дивіться, як все шедеврально виглядає! Підійде варіант для звичайної вечері, романтичного вечора і невеликого свята.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Козиний сир - 30 грам
- Морква - 240 грам
- Згущене молоко без цукру - 150 мілілітрів (або жирні вершки)
- Панірувальні сухарі - 60 грам
- Вершкове масло - 35 грам
- Петрушка, гілочка - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
1. Підготуйте інгредієнти. Морква почистіть і наріжте на товсті кружки. Подрібніть петрушку і часник. Картопля нарубати великими кубиками. Сухарі обсмажте 40 секунд на сухій сковороді, а потім перетріть їх з сиром, сіллю, перцем і здебільшого петрушки.
2. Після цього в розігрітій олії обсмажте картоплю 5 хвилин, а потім переставте сковороду в духовку на 23 хвилини при 200 градусах. Потім додайте сіль і перець, перемішайте.
3. Тим же часом на грудку зверху викладіть панірувальну суміш. Далі запікайте курку протягом 17 хвилин в духовці.
4. Після цього закип'ятіть близько 2-х літрів води. Додайте в неї морква. Варіть овочі 13 хвилин до м'якості. Потім злийте воду. Додайте 1 ст. Ложку вершків і трохи масла, а також сіль і перець. Перетворіть інгредієнти в пюре.
5. Зробіть соус. У глибокій сковороді розігрійте протягом 30 секунд масло з часником. Далі влийте вершки. Варіть соус 4 хвилини, помішуючи. В кінці додайте петрушку і масло. Швидко перемішайте.
6. Подавайте курку з пюре і картоплею, полив її соусом. Смачного!