Картопля «Ганна»
(покроковий рецепт з фото)
Картопля "анна" - класичне французьке блюдо. Готувати його зовсім не складно, адже це блюдо просте і цілком доступно кожному. Картопля виходить дуже ніжним, з вершковим смаком і з скоринкою.
Коли ми згадуємо про французьку кухню, то чому то завжди говоримо про дорогі стравах. Але картопля "анна" хоч і класичне французьке блюдо, але цілком по кишені приготувати кожному. Інгредієнтів для нього потрібно зовсім небагато і продукти ці не дорогі. Картопля виходить неймовірно ніжним, з вершковим смаком і з підсмаженою апетитною скоринкою. Хочете дізнатися, як приготувати картоплю "анна"? Тоді читаємо рецепт і готуємо смачне блюдо для своїх рідних.
- Картопля - 1 кілограм
- Вершкове масло - 130 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки (за смаком)
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Зелень - 1/2 пучка
1. Для цієї страви краще брати великий картопля. Його необхідно почистити і помити.
2. Потім нарізаємо його тонкими кружечками, де до 2-3 мм завтовшки.
3. Форму для запікання щедро змащуємо вершковим маслом.
4. Потім викладаємо картопляні кружечки в форму "внахлест" .
5. Тепер нам необхідно розтопити масло.
6. Кожен картопляний шар солимо, перчимо до смаку і змащуємо розтопленим маслом. Відправляємо форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 час.
7. Готову картоплю "анна" перевертаємо на плоске блюдо і посипаємо дрібно нарізаною зеленню.